Andor: První trailer a hromada podrobností o příběhu pochmurné série

Andor: První trailer a hromada podrobností o příběhu pochmurné série | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 14 obrázků
Nová Star Wars série nás zavede do nejtemnějšího období dějin předaleké Galaxie.

Další chystaný seriál z předaleké Galaxie, který byl představený na víkendové akci Star Wars Celebration, je Andor. Když byl seriál v roce 2018 oznámený, na první pohled se mohlo zdát, že jde o zvláštní rozhodnutí, točit seriál o postavě, o níž víme, že se blíží své nevyhnutelné smrti a bylo tak možné vyprávět výhradně příběh z minulosti. Spolu s čerstvě zveřejněnými novinkami a prvním teaser-trailerem však seriál začíná působit opravdu lákavě.

Pakliže seriály z období The Mandaloriana vycházejí z westernových či samurajských příběhů, hodně se opírají o mytologii Hvězdných válek a dobrodružnou zábavu, příchuť Andora bude úplně jiná. Seriál se tváří jako pochmurné drama s válečnými a špionážními podtóny. Jako vyprávění ve stylu Rogue One, nebo možná dokonce ještě střízlivější. Zapomeňte na světelné meče a roztomilé mimozemšťánky. Tady budeme sledovat, jak tvrdá bota Impéria drtí obyčejné obyvatele Galaxie a v té pomaličku začíná bublat odpor. Můžeme očekávat politický podtext i silnou psychologizaci jednotlivých postav. Teaser je přikrytý dekou strachu, jíž nedobrovolní poddaní Impéria zakoušejí.

A teaser trailer (plus plakát a fotky, které najdete dole v galerii) není zdaleka všechno, čeho jsme se k Andorovi dočkali. Spoustu podrobností prozradili na Star Wars Celebration a v nedávném interview pro magazín Vanity Fair také tvůrci a herci v čele s showrunnerem Tonym Gilroyem a hlavní hvězdou, Diegem Lunou.

Seriál bude mít dvě série, kdy každá z nich nabídne 12 epizod. První řada začíná na Disney+ 31. srpna, rovnou se dvěma úvodními epizodami. Ty následující pak budou uváděny týden co týden. Události začínají pět let před Rogue One: Star Wars Story. První řada odvypráví svůj příběh během zhruba roku, ta druhá napříč čtyřmi zbývajícími lety. Natáčení druhé řady má začít letos v listopadu a můžeme počítat s tím, že už tak zajímavé obsazení se ještě rozšíří.

Konkrétně se v roli Cassiana Andora vrací Diego Luna. Genevieve O'Reilly si zopakovala roli Mon Mothmy, senátorky, jež se snaží nějak zorientovat v politice Impéria a zároveň potají pomáhá vzniku povstalecké koalice. A Forest Whitaker se opět ukáže jako Saw Gerrera, veterán Klonových válek a vůdce militantní vzbouřenecké buňky. Stellan Skarsgård byl obsazený jako povstalecký vůdce Luthen Ray a dále v seriálu hrají Adria Arjona, Kyle Soller, Denise Gough nebo Robert Emms.

Tvůrci o obsazení hovoří jako o rozsáhlém, až „dickensovském“ propleteci osudů, kdy v centru jedné dějové linky stojí Cassian v centru té druhé Mon Mothma. Ačkoliv se dvě centrální figury v průběhu první série osobně nesetkají, jejich příběhy se podstatným způsobem protnou.

Samotný Andor je v dané době někdo úplně jiný, než rebel, kterého jsme poznali v Rogue One. Je to extrémně sobecký pragmatik. Je to ztracený cynik, který v žádném případě nevěří v revoluci. A seriál nám má názorně ukázat, jak se z takového člověka stane někdo, kdo je ochotný vědomě položit vlastní život za Galaxii.

Seriál je také příběhem uprchlíka. Když někdo musí utéct ze svého původního domova, tak jej to zásadním způsobem formuje. Hodně to posouvá hranice toho, co jste ochotní udělat pro vlastní přežití. Impérium se rozpíná a likviduje všechny, kteří stojí v cestě. Uvidíme, jak si jednu planetu podmaní jako typický koloniální nájezdník a zároveň budeme sledovat, jak se planeta, jež se stala Andorovým novým domovem, pomaličku radikalizuje.

Období pět let před Rogue One je tou nejtemnější dobou, jakou Galaxie zažila. Plamínek naděje dost slabý a ještě poblikává. Lidé se snaží útlak vydržet, ale není to vůbec jednoduché. Jde o období, které Galaxii zásadním způsobem definuje a i skalní fanoušci, kteří si myslí, že vědí o světě Star Wars všechno, by měli podle tvůrců dávat opravdu bedlivý pozor, protože zjistíme, že to, co jsme si dosud mysleli o některých stěžejních figurách celého kánonu, nebyla vůbec pravda…

Hlavním scenáristou série je Tony Gilroy. Společně s ním sérii psali jeho bratr Dan Gilroy, Beau Willimon a Stephen Cliff. Hlavním režisérem je Toby Haynes, dále režírovali Ben Caron a Susanna White.

Andor je seriálový prequel pro Rogue One: Star Wars Story, kde se jako hlavní hrdina vrací povstalecký špion Cassian Andor (Diego Luna). Seriál se má odehrávat pět let před Rogue One, kdy se povstalecké hnutí teprve formovalo. Genevieve O'Reilly se vrací jako Mon Mothma, Forest Whitaker jako Saw Gerrera. Nově je doplňují Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller nebo Robert Emms. Showrunnery seriálu jsou Tony Gilroy (jeden ze scenáristů Rogue One) a Stephen Schiff. Hlavním režisérem je Toby Haynes. S uvedením se počítá na 31. srpna.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: Lucasfilm, Star Wars Celebration, Vanity Fair

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest