1899: Mysteriózní plavba má konečně pořádnou upoutávku

1899: Mysteriózní plavba má konečně pořádnou upoutávku | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Tvůrci Dark nás lákají na další propletenou filmařskou šifru.

Minulý týden jsme tu měli krátký teaser pro seriál 1899. Teď je tu konečně pořádná upoutávka. Ta stále příliš neodhaluje zápletku a spíš se věnuje celkové atmosféře. Ta však vypadá dost lákavě. Přelom minulého století, kdy se pověry starého světa setkávaly s novými technologiemi, jež vyvolávaly úžas, je ideální dobou pro tajuplné příběhy. K tomu si připočtěte perfektní prostředí. Jsme na zaoceánské lodi. Z té nejde uniknout, kolem je konejšivý i ničivý oceán. Na lodi se střetávají nejrůznější sociální vrstvy. Pasažéři z honosných salónů i pomocná síla z kabin někde hluboko v podpalubí. K tomu navíc všichni cestují do Ameriky, tedy no „Nového světa“, kam utíkají začít znovu, prchajíce před něčím ze svého dosavadního života.

Už to by mohlo stačit na slušné charakterní drama. 1899 k tomu ale přidává ještě nejrůznější sny a vize, obraz mořského víru, jakési „živé krystaly“ vyrůstající ze zdi, zvláštní elektrické zařízení, tajuplná tlačítka a tajuplné zprávy tištěné v podivném trojúhelníkovém kódu. Tvůrci seriálu Dark Baran bo Odar a Jantje Friese zkrátka chtějí fanouškům mystéria dopřát další zajímavý rébus k rozpletení.

Dole pod trailerem najdete ještě krátký film o filmu.

V titulárním roce se podíváme na palubu lodi, jež veze migranty z Evropy do New Yorku. Všichni pasažéři jsou z různých zemí a mají různý původ. Jednotí je naděje a sny, které vkládají do života v Americe. Jejich cesta nabere nečekaný směr, když na volném moři najdou volně unášenou loď, která je několik měsíců nezvěstná. To, co objeví na palubě, promění cestu do země zaslíbené v noční můru. Postupně se začne rozkrývat pavučina minulých tajemství, která všechny cestující propojují. V seriálu hrají Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Lucas Lynggaard Tonnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentao, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards, Alexandre Willaume a Anton Lesser.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest