Problém tří těles: Velká sci-fi od autorů Hry o trůny rozšiřuje obsazení

Problém tří těles: Velká sci-fi od autorů Hry o trůny rozšiřuje obsazení | Fandíme seriálům
Tor Books, Chongqing Press
Přidal se i starý parťák z Game of Thrones.

Po tom, co byli delší dobu nenápadní, se scenáristům Davidu Benioffovi a D.B. Weissovi začíná pod rukama vybarvovat jejich nový seriál. Problém tří těles podobně jako Hra o trůny čerpá z románové předlohy. Diváky zavede do světa, kde se lidstvo setkalo s mimozemskou civilizací. Už v minulosti obsadili Weiss a Benioff své staré známé z Trůnů - Johna Bradleyho (Sam) a Liama Cunninghama (Davos). Teď se připojí další člověk se zkušenostmi ze Západozemí.

V čele nové skupiny posil stojí Jonathan Pryce. Toho můžete znát z Koruny, Dvou papežů nebo právě Hry o trůny, kde hrál Nejvyššího vrabčáka. Další posilou je Rosalind Chao (Mulan, Bude líp), pak je tu Ben Schnetzer (Y: Poslední z mužů, Warcraft: První střet) a nakonec ještě Eve Ridley. U nikoho z herců nevíme, jakou roli by měli v novince ztvárnit.

Celá série knižní se jmenuje Vzpomínka na Zemi, ačkoliv se jí často přezdívá Problém tří těles, podle prvního dílu. Autorem je Liu Cixin (Liou Cch'-sin) a ve svém základu série pojednává o době, kdy Země očekává invazi z nejbližšího solárního systému, kde obyvatelé tamější planety trpí v extrémních podmínkách tří sluncí, kterým se snaží uniknout. Série je plná komplexních fyzikálních i sociálních témat. První kniha se zaměřuje na astrofyzičku Ye Wenjie, která se po smrti svého otce v rukou Rudých brigád za kulturní revoluce rozhodne pomoci mimozemšťanům zaútočit na Zemi. Následně sledujeme, jakým způsobem se světové velmoci s blížícím se příchodem nájezdníků vypořádávají.

Seriál vzniká pro Netflix a v hlavních rolích vystupují Eiza González, Benedict Wong, Liam Cunningham, Tsai Chin, Jovan Adepo, Alex Sharp, Jess Hong, Marlo Kelly, Saamer Usmani, John Bradley, Jonathan Pryce, Rosalind Chao nebo Ben Schnetzer.

Foto je ilustrační, obálka knižní předlohy

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest