Austrálie: Dobrodružná romance s Kidman a Jackmanem chystá prodlouženou verzi

Austrálie: Dobrodružná romance s Kidman a Jackmanem chystá prodlouženou verzi | Fandíme seriálům
20th Century Studios / Disney
Disney+ nám nabídne podstatně větší porci velkolepého honáckého dobrodružství.

Režisér Baz Luhrmann aktuálně nabízí divákům v kinech hudebního Elvise. Rozhodle se ale vrátit také ke svému staršímu kousku, k dobrodružné romanci Austrálie z roku 2008. V té Nicole Kidman a Hugh Jackman prožívají při hnaní dobytka své milostné vzplanutí, na pozadí velkých historických událostí.

 

Teď se chystá nový sestřih snímku. Bude nazvaný Faraway Downs, po vzoru farmy, kde se velká část děje odehrává. Namísto filmového formátu bude nově příběh prezentovaný jako šestidílná minisérie. Oproti původnímu snímku bude děj rozšířený, za použití záběrů natočených během originálního natáčení. K tomu přibude úplně nový konec a uslyšíme pozměněný hudební doprovod. Nové zpracování uvidíme letos v zimě na Disney+.

Sám Baz Luhrmann k přepracované verzi říká, že původně chtěl natočit snímek, který by historické spektákly ve stylu Jihu proti severu stavěl na hlavu. Prostřednictvím romance a velkolepého dramatu chtěl nasvítit bolestivou historii původního australského obyvatelstva. Celovečerní snímek má své vlastní místo pod sluncem, avšak podle režiséra už od počátku existoval jiný způsob, jak příběh odvyprávět. Daleko vrstevnatější, s většími nuancemi a dokonce i alternativními zvraty v ději. Tohle všechno teď Luhrmann může díky epizodické verzi blíže propátrat.

Původní Austrálie nabízela variaci na velké hollywoodské romance ze zlatého věku, která se zároveň pokoušela bourat zažité konvence prostřednictvím moderní perspektivy. Hlavní hrdinkou je britská aristokratka Sarah Ashley (Kidman), která po smrti manžela zdědí velký australský statek Faraway Downs. Australští magnáti s dobytkem se ji snaží o její půdu připravit, a tak jí nezbyde nic jiného, než se neochotně spojit s obhroublým honákem (Jackman), aby farmu ochránila. Velkolepou dobrodružnou romanci sledujeme pohledem mladého Nullaha (Brandon Walters), míšence, kterému hrozí státem řízený asimilační proces, který by jej odtrhl od jeho vlastní rodiny. Násilná snaha o asimilaci domorodého obyvatelstva postihla více než sto tisíc dětí, které jsou zpětně označovány jako Ukradená generace. Trojice ústředních postav prožívá čtyři společné roky ve stínu druhé světové války, které jim naprosto změní životy.

Foto: Snímek Austrálie

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Austrálie

26.11.2008 | USA, Velká Británie, Austrálie
Dobrodružný, Drama, Romantický
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest