Sandman: Na Netflix dorazil velký seriál plný fantazie

Sandman: Na Netflix dorazil velký seriál plný fantazie | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 32 obrázků
Další klíčové dílo světové fantastiky se dočkalo seriálové adaptace.

Neil Gaiman je komiksový a literární autor s bohatou fantazií a plodnou kariérou. Filmoví a seriáloví fanoušci mohou znát adaptace jeho Dobrých znamení, Amerických bohů, Hvězdného prachu nebo Coraliny. Zlatý grál Neilovy tvorby, komiksová série Sandman, se však zatím adaptaci vyhýbala. Vznikla řada projektů, které nikdy nebyly dotaženy až do konce. Teprve teď se to podařilo seriálu, který vznikl pro Netflix.

Prapůvodní předloha vycházela více než sedm let a nabídla čtenářům mix mytologie, temné fantastiky, historického dramatu, legend a soudobého dramatu. Hlavním protagonistou příběhu je Morfeus, alias Sen - král říše snů. Ten byl před více než sto lety polapený při okultním rituálu. Teď se mu konečně podaří uprchnout. Vydává se na pouť mezi světy a časovými rovinami, aby našel, co mu bylo ukradeno, obnovil svou moc a napravil chaos, který v jeho nepřítomnosti vznikl.

V hlavních rolích vystupují Tom Sturridge jako Morfeus, Gwendoline Christie jako Lucifer, Boyd Holbrook jako Korynťan, Charles Dance jako Sir Robert Burgess, Mason Alexander Park jako Touha, David Thewlis jako doktor John Dee, and Stephen Fry jako Fiddler’s Green. Dále hrají Vivian Acheampong, Asim Chaudhry, Donna Preston, Joely Richardson, Patton Oswalt a Mark Hamill. Seriál připravují sám autor předlohy Neil Gaiman, David S. Goyer a Allan Heinberg. Celou první řadu můžete momentálně sledovat na Netflixu. Recenze jsou převážně pozitivní, tak novince určitě dejte šanci.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest