Duna: Seriál provázaný s filmy nabírá obsazení

Duna: Seriál provázaný s filmy nabírá obsazení | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Seznamte se s ženami, které před staletími začaly tiše manipulovat dějinami galaktického impéria.

Aktuálně se točí druhá část Duny, sci-fi eposu z pouštní planety Arrakis, kde mocné vesmírné rody svádějí bitvu o kontrolu nad „kořením“, klíčovou surovinou pro mezihvězdné lety. Souběžně s tím se připravuje také seriál zasazený do hluboké minulosti stejného fikčního světa. Seriál nazvaný Dune: The Sisterhood (Duna: Sesterstvo) se odehrává deset tisíc let před událostmi Duny a zaměří se na „Harkonnenské sestry“. Ty bojují se silami ohrožujícími budoucnost lidstva a založí slavnou sektu známou jako Bene Gesserit.

Čtěte také: Blade Runner 2099: Pokračování kultovní sci-fi má zelenou

Čerstvě byly obsazeny první dvě představitelky hlavních rolí. Nejprve je tu Emily Watson, známá z filmů jako Prolomit vlny, Equilibrium, Opilí láskou nebo Teorie všeho, popřípadě ze seriálů Génius, Černobyl či Třetí den. V Duně bude hrát Valyu Harkonnen. Druhou obsazenou je Shirley Hendrson. Tu diváci mohou pamatovat ze sérií Trainspotting, Deník Bridget Jonesové nebo Harry Potter. Tady ztvární Tulu Harkonnen.

Obě dvě jsou podle tiskové zprávy sestry, které se dostaly k moci v rámci Sesterstva, tajné organizace žen, z nichž se později vyvine řád Bene Gesserit. Členky řádu v románech dokáží dokonale ovládnout své tělo a mysl a kromě toho se mistrně orientují v politice a intrikách galaktického Impéria. V rámci feudálního systému však sledují vlastní cíle, které je nakonec dovedou až na enigmatickou planetu Arrakis.

Seriál vychází z knihy Sesterstvo Duny (Sisterhood of Dune), kterou po smrti původního autora připravil jeho syn Brian Herbert spolu s Kevinem J. Andersonem. Román se odehrává ve zlomové době celého fiktivního světa, kdy hnutí Služebníků stanulo v čele galaktického boje proti všem myslícím strojům a následně dohlíží na to, aby všechny zbývající konvenční stroje byly zničeny. Ustanovuje se nový řád galaxie fungující bez počítačů, jehož zaběhnutou podobu vidíme později právě v Duně. Valya Harkonnen je klíčovou osobností při vytváření moderní podoby řádu Bene Gesserit. Tula má v románech méně výraznou roli než Valya, uvidíme tedy, za pro potřeby seriálu bude její úloha rozšířena, nebo jak se vlastně s postavou bude pracovat.

Showrunnerkou je Diane Ademu-John, mezi producenty figurují Renck, Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Mark Friedman, Matthew King, Brian Herbert nebo Kevin J. Anderson. Seriál vzniká pro HBO.

Titulní foto je ilustrační: Filmová Duna

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest