Sedm divů: Nový seriál přináší dobrodružnou cestu kolem světa

Sedm divů: Nový seriál přináší dobrodružnou cestu kolem světa | Fandíme seriálům
Marvel Studios
Simu Liu ze Shang-Chiho a režisér Rychle a zběsile budou zkoumat starověké divy světa.

Pro streamovací službu Amazon Prime Video vzniká nový dobrodružný seriál plný záhad. Novinka pojmenovaná Seven Wonders vychází ze stejnojmenného románu, jenž u nás byl zveřejněný pod předkladovým názvem Sedm divů. Anotace seriálu slibuje následující:

Hrdinou Sedmi divů je geniální botanik a dobrodruh doktor Nate Grady. Spolu se Sloane Seydoux, mezinárodní kšeftařkou nevalné pověsti, závodí s časem, aby vyřešili starověké tajemství spojené se sedmi divy světa.

Jak se můžete sami přesvědčit níže, zápletka seriálu se na první pohled od knižní předlohy značně liší. Nicméně prapůvodně spisovatel Ben Mezrich připravil v roce 2013 námět knihy společně s producentem Beauem Flynnem. Tehdy byl plán takový, že vznikne kniha a souběžně s ní rovnou i film, potenciálně filmová trilogie. Z filmu sešlo, knížka skutečně byla napsaná a vydaná. Teď tedy vzniká seriálové zpracování knihy, na kterém opět pracuje producent Flynn, takže s nadsázkou můžeme říct, že veškeré změny oproti předloze tak nějak „zůstávají v rodině“.

Gradyho v seriálu bude hrát Simu Liu, známý především jako marvelovský Shang-Chi. Režíruje Justin Lin, režisér řady dílů Rychle a zběsile, popřípadě Star Treku: Do neznáma. Televizní řemeslo si osahal ve druhé řadě Temného případu, popřípadě natáčením pilotů pro seriály jako Tým Škorpion, S.W.A.T. nebo Magnum P.I. Scénář napsal Adam Cozad (Legenda o Tarzanovi, Jack Ryan: V utajení, Pod vodou). Produkují Lin a Flynn (Red Notice, Black Adam a další filmy The Rocka). Zatím nevíme, kdy bude seriál uveden.

Anotace českého knižního vydání: Napínavá detektivka plná historických záhad, tajných společenství a intrik, která hledá odpověď na jednu otázku: Má sedm starověkých divů světa něco společného s těmi novověkými? A existovaly skutečně Amazonky?

Když je v podzemní počítačové laboratoři jedné americké univerzity zavražděn samotářský matematik Jeremy Grady, je na jeho bratru Jackovi, aby přišel na to, proč Jeremy musel zemřít. Co znamená odštěpek starobylé slonoviny, nalezený v hrudi mrtvého? A co s tím má společného obrázek, který Jack našel na bratrově flashce a na němž jsou vyobrazeni dva hadi propletení ve dvojité šroubovici?

Tisíce mil odtud pátrá botanička Sloane Costaová v temných tunelech pod římským Koloseem po vzácných rostlinných druzích. Najde však něco mnohem podivnějšího: obraz dvou hadů spletených do dvojité šroubovice a segment bronzového hada, který se zdá být součástí něčeho mnohem většího.

Jack a Sloane se setkávají a společně se vydávají hledat pravdu. Na dlouhé cestě – z Brazílie do Indie, Peru i dalších zemí - postupně odkrývají tajemství, jež spojuje sedm novodobých divů světa, a odhalují jakousi cestovní mapu k bájné zahradě Eden. Čím blíže se dostávají k odhalení konečné pravdy, tím intenzivněji jsou pronásledováni ženskými vražedkyněmi, které se podivuhodně podobají mytickým Amazonkám.

Titulní foto je ilustrační: Simu Liu ve filmu Shang-Chi

Zdroj: Deadline, Deadline II

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest