Temný případ: Kdo všechno si zahraje ve 4. řadě

Temný případ: Kdo všechno si zahraje ve 4. řadě | Fandíme seriálům
HBO
Jodie Foster s sebou na mrazivou Aljašku bere veterány z Deadwoodu či Pána času.

Letos na jaře bylo po dlouhých odkladech potvrzeno, že se na HBO vrací hutná detektivní série Temný případ (True Detective). První řada antologie se zařadila k tomu nejlepšímu, co v poslední dekádě v televizi vzniklo. Druhá řada byla uspěchaná a reakce byly podstatně horší. Třetí řada sice vylepšila značce reputaci, ale k výjimečné první řadě měla pořád daleko. Teď přichází možnost pro další reparát. Natáčení se pomalu blíží, a tak je třeba dát dohromady obsazení.

Už delší dobu je do hlavní role obsazena legendární Jodie Foster (Mlčení jehňátek, Koule) a následně se k ní připojila ve druhé hlavní roli Kali Reis. Ty doplňuje dalších pět zajímavých jmen. Konkrétně se přidávají John Hawkes (Deadwood, Do morku kosti), Christopher Eccleston (Pán času, Pozůstalí), Fiona Shaw (Na mušce, Harry Potter), Finn Bennett (Domina, Prolhaní) a Anna Lambe (Trickster).

Nová řada jmenuje True Detective: Night Country (Temný případ: Noční krajina). Foster ztvární detektivku Liz Danvers. Ta spolu s kolegyní Evangeline Navarro (Reis) vyšetřuje případ šesti mužů, kteří zmizeli beze stopy z arktické výzkumné stanice Tsalal. Na městečko Ennis na Aljašce padne dlouhá zimní noc a dvojice se bude muset poprat s temnotou, kterou si na sever přináší spolu s sebou, a odkrýt nepříjemné pravdy, které jsou pohřbeny pod věčným ledem.

Hawkes byl obsazený jako policista Hank Prior, který v sobě tiše dusí staré křivdy. Eccleston hraje Teda Corsara, regionálního šéfa policie s politickými ambicemi, jenž se z minulosti zná s Liz. Shaw vystupuje jako Rose Aguineau, expertka na přežití v divočině s tajemnou minulostí. Bennett hraje Petera Priora, chráněnce a žáka Liz. A Lambe byla obsazena jako Kayla Malee, mladá zdravotní sestra, která není zvědavá na nikoho, kdo by zkoušel jakkoliv ohrožovat její rodinu.

Hlavní scenáristkou a režisérkou je Issa López, která seriál produkuje společně s Foster, oscarovým režisérem Barrym Jenkinsem. Mezi výkonnými producenty vystupují také Nic Pizzolatto, Matthew McConaughey, Woody Harrelson a Cary Joji Fukunaga, kteří jsou zodpovědní za úspěch první série. Dalším scenáristou je Alan Page a produkce si najala také několik konzultantů pro věrohodné ztvárnění původních obyvatel Aljašky, kteří také budou v seriálu vystupovat.

Titulní foto je ilustrační, původní seriál Temný případ

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest