Green Lantern: Nejdražší DC seriál čeká kompletní překopání

Green Lantern: Nejdražší DC seriál čeká kompletní překopání | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Po třech letech na HBO vyhodili hotové scénáře superhrdinské série a začnou od začátku. Tentokrát levněji.

Čerstvě jsme se dozvěděli, že 1. listopadu do nově zřízených DC Studios nastoupí nové vedení, které budu mít dohled na filmy i seriály. Ještě než ale pánové James Gunn a Peter Safran převezmou otěže, bylo jedno seriálové rozhodnutí učiněno za ně. Chystaný seriál Green Lantern se začne připravovat kompletně od začátku.

Zhruba před třemi lety začal Warner Bros. vyvíjet pro službu HBO Max seriál Green Lantern, který měl být velkolepou kosmickou podívanou a tím nejdražším komiksovým seriálem, jaký kdy vznikl. Konkrétně na 8 epizod mělo být vynaloženo 120 milionů dolarů. To by znamenalo asi 15 milionů dolarů na epizodu. V dnešní době už tuhle částku překonaly Marvel seriály, Rod draka nebo Prsteny moci, nicméně v roce 2019 by skutečně šlo o jeden z nejdražších seriálů vůbec. Za podobnou částku se točily v dané době poslední epizody Hry o trůny, popřípadě The Mandalorian.

Právě vysoké náklady jsou podle The Hollywood Reporteru důvodem pro zrušení dosavadního projektu. Pod novým vedením se společnost Warner Bros. Discovery snaží v dohledné době ušetřit asi 3 miliardy dolarů a podstatnou součástí úspor je škrtání projektů. Už to odskákala Batgirl, nedávno seriál Strange Adventures. Všech osm epizod Green Lanterna už mělo napsané scénáře, ty se však vyhodí do koše a utracené náklady na scenáristy studio zaúčtuje jako daňový odpis.

Na škrtnuté scénáře dohlížel Seth Grahame-Smith, který se po několika změnách režimu ve Warneru, HBO Max a DC rozhodl odejít. Už před delší dobou nezávisle na aktuální situaci odešel producent Marc Guggenheim a s projektem zůstává spojený už jen producent Greg Berlanti. V tuhle chvíli je to právě on, kdo je pověřený přípravou nové verze. Nové zpracování seriálu bude podstatně levnější.

Dosavadní verze se měla soustředit na Lanterny Guye Gardnera a Alana Scotta v hlavních rolích a další Lanterny v rolích vedlejších. Nová verze se namísto toho zaměří na jediného hrdinu, konkrétně na Johna Stewarta, který jako Green Lantern začal vystupovat v komiksech od 70. let. Berlanti je ve světě komiksů zodpovědný hlavně za seriály ze světa Arrowverse, nicméně v minulosti se podílel také na celovečerním filmu Green Lantern z roku 2011, který ve všech směrech propadl. Tak snad se napodruhé Berlantimu povede lépe.

Projekt spadá do odpovědnosti Caseyho Bloyse, ředitele HBO, a Channinga Dungeyho, ředitele Warner Bros. Television. Aktuálně není zřejmé, zda od 1. listopadu do seriálu budou jakkoliv zasahovat také noví šéfové DC Studios, anebo půjde o zcela oddělený projekt. Do předchozí verze projektu byli jako dva Lanterni obsazeni Finn Wittrock a Jeremy Irvine a pokud by pro ně bylo v nové verzi seriálu místo, produkce by s nimi ráda spolupracovala. Předpokládá se, že s vývojem seriálového Green Lanterna se nebude nijak spěchat.

Foto: Green Lantern 2011

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest