Vidím vás: Tajuplný seriál Netflixu bude mít 2. sérii

Vidím vás: Tajuplný seriál Netflixu bude mít 2. sérii | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Držme si palce, třeba se nakonec přeci jen dozvíme, jak to s těmi záhadnými dopisy doopravdy bylo.

Informovali jsme vás, že Netflix schválil další dvě řady pro antologickou sérii Monstrum. Vedle toho ale producentovi a scenáristovi Ryanu Murphymu odsouhlasil také druhou řadu pro seriál Vidím vás (The Watcher). Podobně jako příběh vraha Jeffreyho Dahmera se i mysteriózní šmírácká série o životě rodiny v tajemném domě stala hitem. Říjnová novinka se v 90. zemích dostala na Netflixu do první desítky divácké sledovanosti.

Série je inspirovaná skutečnými událostmi a pojednává o rodině Brannockových, která hodí všechnu finanční obezřetnost za hlavu a navzdory svým reálným možnostem si koupí honosný dům na předměstí. Brannockovi věří, že tu utečou před hrůzami velkoměsta a svými osobními problémy. Čekají na ně však problémy nové. Sousedi jsou v lepším případě zvláštní, v tom horším vlezlí, otravní a snaží se rodině zasahovat do života. Finančně se nedaří a z domu se stává zátěž. Náctiletá dcera nejprve rodiče nenávidí za to, že ji odtrhli od přátel a následně začne randit s klukem, kterého otec neschvaluje. A ze všeho nejhorší je „The Watcher“ (Pozorovatel). Tak se podepisuje tajemný neznámý, který rodinu v domě zjevně sleduje, posílá jí výhrůžné dopisy a postupně v ní probouzí paranoiu i oprávněný strach.

První řada nabídla poutavou premisu a solidní rozjezd, zároveň ale dost otravné postavy. Skoro všichni se chovají iracionálně a to nikoliv poutavým způsobem. Ústřední rodince se navíc dost obtížně fandí, protože dělá všechno proto, aby působila pokud možno nesympaticky. Zároveň ale ne tolik, abyste jí přáli něco zlého, nebo abyste fandili bizarním sousedům, kterým se noví přistěhovalci nezamlouvají. V tomhle směru alespoň táhlo sérii silné obsazení v čele s herci jako jsou Naomi Watts, Bobby Cannavale, Mia Farrow, Jennifer Coolidge, Richard Kind či Margo Martindale.

Daleko nejhorší byl vývoj děje, kdy řada událostí působila přitaženě za vlasy a některé linky šly do ztracena, jen aby je nahradily jiné. Vrcholem všeho se stalo finále, které nic nevyřešilo (dostali jsme cedulku, že ve skutečnosti se nikdy nepodařilo vyšetřit, kdo rodině dopisy posílal), ale zároveň ani nenabídlo nějaké dramatické vyvrcholení o nedořešených případech, slepých uličkách a frustraci, jak to mistrně zpracoval například David Fincher ve filmu Zodiac. V tomhle směru oznámení druhé řady dává jistou šanci, že seriál nakonec k nějakému rozuzlení přeci jen dojde, ačkoliv je zřejmé, že se druhá řada zákonitě bude držet reality ještě méně, než ta první.

Foto: Netflix, 1. řada seriálu

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest