Dune: The Sisterhood – Obsazení doplnili další herci v čele s Markem Strongem

Dune: The Sisterhood – Obsazení doplnili další herci v čele s Markem Strongem | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Další casting nám napovídá víc o tom, kdy se nový seriál ze světa Duny bude odehrávat.

Zhruba před týdnem začalo natáčení seriálu Dune: The Sisterhood pro HBO. Novinka doplní celovečerní filmy z planety Duna, z nichž ten první jsme viděli v loňském roce. Jak se štáb Sesterstva Duny pustil do práce, postupně se nám odhaluje další obsazení.

Mark Strong (Kingsman, Sherlock Holmes) byl nově obsazený jako císař Javicco Corrino, který je povolán, aby řídil galaktické Impérium a udržel křehký mír. Jeho obsazení nám trochu napovídá o zasazení příběhu. V knížce nazvané Sesterstvo Duny vládne jako císař Roderick Corrino. Javicco je jeho syn. Děj seriálu tedy zřejmě bude alespoň z části zasazený až za události knížky. Zřejmě tedy můžeme očekávat podobný styl výstavby děje, jako v Pánovi prstenů: Prstenech moci, kdy tvůrci mají k dispozici mantinely od původních autorů, ale detaily dokreslí sami.

Dále se přidává Jade Anouka (Jeho temné esence, Sekyrka) jako sestra Theodosia. Je to nadaná žačka sesterské školy, která skrývá nebezpečné tajemství. Postava v knihách nefiguruje. Posledním do party je momentálně Chris Mason (Broadchurch, Dirty John). Ten hraje Keirana Atreida, šermíře ze slavného rodu, který se snaží dostát rodinnému jménu. Mezi Keiranem a jedním z členů královské rodiny vzniká nečekané pouto. I v případě téhle postavy se zdá, že v knihách nevystupuje (rozhodně ne v podstatné roli).

Dune: The Sisterhood se odehrává deset tisíc let před Paulem Atreidem. Pojednává sestrách z rodu Harkonnenů (Emily Watson a Shirley Henderson), jež ustanovily známou sektu Bene Gesserit a utkávají se se silami, které ohrožují budoucnost lidstva. Showrunnerkou je Alison Schapker, hlavním režisérem Johan Renck. Mezi producenty figurují Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Mark Friedman, Matthew King, Brian Herbert nebo Kevin J. Anderson.

Seriál vychází z knihy Sesterstvo Duny (Sisterhood of Dune), kterou po smrti původního autora připravil jeho syn Brian Herbert spolu s Kevinem J. Andersonem. Román se odehrává ve zlomové době celého fiktivního světa, kdy hnutí Služebníků stanulo v čele galaktického boje proti všem myslícím strojům a následně dohlíží na to, aby všechny zbývající konvenční stroje byly zničeny. Ustanovuje se nový řád galaxie fungující bez počítačů, jehož zaběhnutou podobu vidíme později právě v Duně. Valya Harkonnen (Emily Watson) je klíčovou osobností při vytváření moderní podoby řádu Bene Gesserit. Členky řádu (po jeho rozvinutí do plné podoby) v románech dokáží dokonale ovládnout své tělo a mysl a kromě toho se mistrně orientují v politice a intrikách galaktického Impéria. V rámci feudálního systému však sledují vlastní cíle, které je nakonec dovedou až na enigmatickou planetu Arrakis.

Foto je ilustrační, celovečerní film Duna

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest