Temná věž: V přípravě je nové seriálové zpracování s ideálním autorem

Temná věž: V přípravě je nové seriálové zpracování s ideálním autorem | Fandíme seriálům
Sony Pictures
Stephen King posvětil nové zfilmování svého největšího díla, kde se prolínají sci-fi, horor, fantasy a western.

Temná věž patří mezi jedna z nejikoničtějších popkulturních děl. Knižní série Stephena Kinga vznikala v letech 1982-2004, čítá dohromady tisíce stránek, je extrémně populární a inspirovala mnoho navazujících autorů. Hollywood se dlouhodobě pokoušel monumentální dílo zadaptovat, ale zatím vždy pohořel. Od roku 2007 se postupně vyvíjel a proměňoval projekt, který měl v jednu chvíli obří ambice (plánovala se série filmů provázaná se seriály), ale ze všeho zbyl jen jeden jediný chabě přijatý celovečerák z roku 2017. Následně tu byl ještě separátní pokus o natočení televizní série, ale ten skončil u napsání scénáře pro první epizodu.

Teď je zfilmování znovu v přípravě a nestojí za ním nikdo jiný než Mike Flanagan. Ten se vyprofiloval jako jeden z nejúspěšnějších, nejoblíbenějších a nejplodnějších hororových autorů současnosti. Flanagan má na účtu skvěle hodnocené seriály Dům na kopci, Záhadné sídlo Bly a Půlnoční mše. O jeho díle se často říká, že je z něj cítit inspirace Stephenem Kingem a na motivy Kingových románů už úspěšně natočil chválené snímky Geraldova hra a Doktor Spánek. Temná věž není pro Mika práce na objednávku, ale jeho vysněný projekt. V momentě, kdy zjistil, že jsou práva dostupná, tak o ně začal spolu s partnerem Trevorem Macym a jejich produkční společností Interpid Pictures aktivně usilovat. Připravil podrobný popis toho, co by ze značkou chtěli provést, vyložil plán Kingovi a ten jim práva prodal.

V tuhle chvíli je Temná věž zamýšlená jako televizní seriál o pěti řadách, na které naváží dva celovečerní filmy. Prioritou je ale jednoznačně televizní série, a teprve když bude slavit úspěchy, tak si mohou tvůrci troufnout hledět dál do budoucnosti. V současnosti je napsaný scénář pro pilotní epizodu a seriál je rozplánovaný. První série podrobně, ty další v hrubých obrysech. Pokud se natáčení skutečně rozjede, bude s Flanaganem na seriálu spolupracovat malá skupinka dalších scenáristů. Prozatím veškeré přípravy financovala přímo společnost Interpid a vhodný partner, který by sérii nabídl divákům, se teprve chystá.

Iterpidu skončila několikaletá smlouva o exkluzivní spolupráci s Netflixem, kterou se Flanagan s Macym rozhodli neprodloužit. Podle jejich slov se toho ve streamovací firmě dost změnilo a s nynějšími manažery a směřováním platformy už tolik nesouzní, jako to platilo ještě před několika lety. Novým exkluzivním partnerem se stal pro Interpid Amazon, avšak Temná věž začala vznikat ještě před podepsáním smlouvy, takže ji Flanagan může nabídnout libovolné streamovací platformě nebo televizní stanici. Amazon nicméně jeví zájem, takže se klidně může stát, že The Dark Tower skončí na jeho službě Amazon Prime Video.

Dnes už osmidílná série (1982 – 2012) se žánrově pohybuje na rozhraní fantasy, sci-fi, hororu a westernu a odehrává se ve světě, který připomíná divoký západ, ale funguje v něm de facto feudální společnost, objevují se prvky magie, ale také technologické relikty z vyspělé, leč dávno zapomenuté civilizace. Hlavním hrdinou je pistolník Roland Deschain, poslední z artušovského rytířského řádu, který se snaží najít bájnou Temnou věž, která je podle legendy spojnicí všech existujících světů.

Věž může zachránit Rolandův rozpadající se svět, ale zároveň se jí snaží dosáhnout také „muž v černém“, ďábel mnoha jmen a tváří, nestárnoucí černokněžník, který chce skrze věž vládnout zdánlivě nekonečným světům. Rolandovy skutečné pohnutky a motivy při tom všem zůstávají zahaleny tajemstvím. Aby dokázal splnit svůj úkol, musí z našeho světa do toho svého přivést mladého feťáka Eddieho, beznohou Susannah a jedenactiletého chlapce Jakea, kteří mu s jeho misí pomohou.

Titulní foto je ilustrační, film Temná věž z roku 2017

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest