Video: Jak vznikala Věc v seriálu Wednesday

Video: Jak vznikala Věc v seriálu Wednesday | Fandíme seriálům
Netflix
Seriál o mladé Wednesday Addams je obrovským hitem, jedním z nejúspěšnějších seriálů od Netflixu.

Seriál Wednesday od Netflixu je velmi populární. Nejspíš se na něj díváte i vy, protože novinka se rázem stala třetím nejsledovanějším seriálem v angličtině, jaký streamovací služba nabízí. Vedou Dhamer a Stranger Things. Absolutní prvenství drží korejský hit Hra na oliheň. Wednesday se drží jako aktuálně nejsledovanější Netflix pořad v 89 zemích a pustilo si jej už 115 milionů různých domácností.

Zásadní figurou úspěšného seriálu je Věc (Thing), čili uříznutá ruka, která má vlastní rozum, osobnost a emoce. Hrdince pomáhá s jejím životem na střední škole Nevermore. Možná jste přemýšleli, jak Věc filmaři vytvářejí. Řada diváků si nejspíš říká, že v dnešní době jde zkrátka o počítačem vytvořenou fotorealistickou animaci. Pár lidí si možná myslí, že se po place probíhá dálkově ovládaná loutka. Ve skutečnosti vzniká Thing jinak.

Ruka, kterou vidíme, je skutečná, jen důkladně namaskovaná, aby měla ty správné jizvy a pahýl. Patří Victoru Dorobantuovi, který na place poctivě provádí všechny potřebné prstocviky. Pouze je při tom částečně nebo zcela navlečený do modrého overalu, aby šlo zbytek jeho těla v postprodukci snadno vyretušovat. Výsledný efekt funguje parádně, takže ze strany filmařů určitě dobrá volba. Pusťte si přiložené video, které ukazuje, jak natáčení probíhá v praxi.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest