1899: Mysteriózní seriál od Netflixu je naplánovaný na tři série

1899: Mysteriózní seriál od Netflixu je naplánovaný na tři série | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 3 obrázky
Scenáristka poodhaluje, jak je naplánovaná záhadná plavba parníku na přelomu 19. a 20. století.

Tvůrčí a partnerská dvojice Jantje Friese a Baran bo Odar spolu připravila hit Dark. Seriál se točil kolem cestování v čase a ke svému rozuzlení dospěl na Netflixu během tří sezon. V rozhovoru pro Indiewire Jantje uvedla, že stejný plán mají tvůrci také pro svou letošní novinku 1899.

Nový seriál začíná zdánlivě nenápadně, když v roce 1899 sledujeme plavbu zaoceánského parníku z Evropy do Spojených států. Brzy nám jakožto divákům začne být patrné, že všechno tak úplně nesedí. Začnou se dít věci, které odporují zákonům fyziky. Objevuje se technologie daleko přesahující rok 1899. Věci se postupně komplikují a nakonec vše nasvědčuje tomu, že je veškeré prožívání ústředních postav pouze virtuální realita. V té se stejná plavba donekonečna opakuje, v rámci jakéhosi experimentu. Zatím tak docela nevíme, co je jeho účelem, avšak zdá se, že ve skutečném světě se píše rok 2099 a lidé uzamčení v simulaci jsou ve skutečnosti uspaní v hlubokém spánku na meziplanetárním letu.

Friese v rozhovoru říká, že první řada měla za úkol divákům postupně představit ústřední téma. Druhá řada si s tématem začne pohrávat a ta třetí by ideálně měla nabídnout rozuzlení. Autoři přitom mají jasno o tom, kam chtějí celý příběh ve finále směřovat, ale detaily ještě pevně dané nejsou a Jantje a Baran si rádi nechávají prostor k manévrování, pro případ, že by načerpali novou inspiraci.

Zatím stále nevíme, kdy bychom se druhé řady mohli dočkat a vlastně ani není jednoznačně dáno, že ji Netflix schválí. Tak doufejme a budeme zvědavě vyhlížet, co na nás scenáristé v další řadě ušijí.

Foto: Netflix

Zdroj: IndieWire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Lukáš | 25.12.2022 11:12
První série pecka a už se těším na druhou! Tohle je přesně moje gusto!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest