Vražedné alibi: V novém zpracování kriminálky nahradí Connneryho Scarlett Johansson

Vražedné alibi: V novém zpracování kriminálky nahradí Connneryho Scarlett Johansson | Fandíme seriálům
Marvel Studios
Představitelka Black Widow rozkrývá příběh vězně v cele smrti. Byl odsouzený neprávem?

Spisovatel John Katzenberg vydal v roce 1992 kriminální román Just Cause, u nás publikovaný pod překladovým názvem Spravedlivá věc. Tématem thrilleru je prošetřování justičního omylu. V roce 1995 byl román zpracovaný jako celovečerní film, kde variaci na hlavního hrdinu předlohy ztvárnil Sean Connery. U nás byl snímek uvedený pod názvem Vražedné alibi.

Teď se látka dočká nového zpracování a to ve formě televizní minisérie. Ta vzniká pro streamovací platformu Amazon Prime Video a klíčovou osobností projektu je Scarlett Johansson (Black Widow, Manželská historie, Lucy), která je jedním z producentů a ztvární hlavní roli. Půjde o její první větší televizní příležitost.

Ve filmu s Connerym je hlavní postava profesor práva Paul Armstrong, v původní předloze je to novinový sloupkař Matt Cowart. V minisérii hlavní postavou bude nepříliš úspěšná reportérka Madison „Madi“ Cowart. Tu její nadřízení z floridských novin pošlou do věznice, aby tam zaznamenala několik posledních dní odsouzence v cele smrti. Kuriózní je, že ve filmové verzi Just Cause si Johansson jako desetiletá zahrála Conneryho dceru. Autorkou seriálového zpracování je Christy Hall (I’m Not OK With This).

Anotace knižní předlohy: Psychologický thriller s kriminální zápletkou zpracovává téma justičního omylu. Podle knihy byl natočen film Vražedné alibi se Seanem Connerym v hlavní roli. Strhující příběh o šílenství, pochybení a následném hledání pravdy. Trest smrti jako trest za ty nejhroznější zločiny ano nebo ne? Může se justiční systém mýlit a poslat na smrt nevinného, jen proto, že je černoch a nezapadá do šablon životního stylu? Nebo skutečně znásilnil a zavraždil jedenáctiletou bílou dívku? Katzenbach je nekompromisní a rozvážně vede svou dějovou linku vstříc dramatickému rozuzlení bez jediného zaváhání. Akce, psychologie, drama, dávkované napětí, otázky a odpovědi, postavy, dialogy…

Titulní foto je ilustrační: Scarlett Johansson jako Black Widow

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest