1899: Netflix ruší mysteriózní seriál

1899: Netflix ruší mysteriózní seriál | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Seriál od tvůrců Dark byl plánovaný na tři řady, ale nečekaně končí už po první.

Není to tak dlouho, co Baran bo Odar a Jantje Friese hovořili o tom, že mají mysteriózní seriál 1899 naplánovaný na tři série, stejně jako tomu bylo u jejich předchozího hitu, Dark. Bohužel, plán nebude dovedený ke svému konci, ačkoliv první řada skončila zjevně „v půlce věty“, když se ukázalo, že vůbec nejsme v 19. století na zaoceánském parníku, ale v budoucnosti, kde jsou protagonisté zavření ve virtuální realitě na meziplanetárním letu.

V tuhle chvíli není známý žádný důvod pro to, proč se Netflix rozhodl seriál neobnovit. Můžeme spekulovat o tom, že 1989 nemělo dostatečně vysokou sledovanost na to, jak bylo drahé. Seriál se točil podobě jako třeba The Mandalorian s pomocí technologie StageCraft, kdy se za herce na obří obrazovky promítají detailní uměle vytvořená pozadí. Virtuální kulisy doplňovaly také poměrně rozsáhlé kulisy fyzické, na place se simulovalo vlnobití a obecně šlo o hodně náročnou produkci.

Pro fanoušky i autory smutná zpráva. Nezbývá než doufat, že bo Odar a Friese odhalí svoje plány alespoň prostřednictvím rozhovorů a brzy začnou chystat nějakou novinku.

Seriál začíná zdánlivě nenápadně, když v roce 1899 sledujeme plavbu zaoceánského parníku z Evropy do Spojených států. Brzy nám jakožto divákům začne být patrné, že všechno tak úplně nesedí. Začnou se dít věci, které odporují zákonům fyziky. Objevuje se technologie daleko přesahující rok 1899. Věci se postupně komplikují a nakonec vše nasvědčuje tomu, že je veškeré prožívání ústředních postav pouze virtuální realita. V té se stejná plavba donekonečna opakuje, v rámci jakéhosi experimentu. Zatím tak docela nevíme, co je jeho účelem, avšak zdá se, že ve skutečném světě se píše rok 2099 a lidé uzamčení v simulaci jsou ve skutečnosti uspaní v hlubokém spánku na meziplanetárním letu.

Foto: Netflix

Zdroj: Baran bo Odar

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 17

Lukáš | 04.01.2023 15:51
Obrovská škoda. Seriál byl výbornej a napínavej. Kvalitních scifi je jako šafránu. Právě jako celek to mohla být ještě větší pecka. Dark taky po první sérii řešil pár věcí, ale ne všechno a proto mě to rozhodnutí udivuje. Moc se mi nechce věřit, měl Dark v době uvedení větší sledovanost než 1899.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest