The Last of Us: Další velký seriálový počin od HBO dorazil

The Last of Us: Další velký seriálový počin od HBO dorazil | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 36 obrázků
Velkolepé postapokalyptické drama provázejí nadšené recenze a konečně je tady.

Aktuálně nejsou v éteru žádné opravdu velké seriály. Nevysílá ser Pán prstenů, Hra o trůny, nic od Marvelu nebo ze světa Star Wars. Už v noci z 15. na 16. ledna však přísun velkoformátové seriálové zábavy opět startuje – HBO spouští seriál The Last of Us. Ten je inspirovaný extrémně chválenou videohrou, sklízí nadšené recenze a přinese vysokorozpočtovou zábavu. Konkrétně přišel na 100 milionů dolarů, což je vyšší částka, než jakou HBO vynaložilo na každou z prvních pěti sérií Hry o trůny.

Původní hra byla vydaná už před deseti lety. Setkala se s vynikajícím přijetím, zvlášť pro silnou příběhovost a práci s výraznými postavami. Prakticky okamžitě o vydání se začalo mluvit o zfilmování. K celovečerní adaptaci nakonec nedošlo, avšak roku 2020 se začalo chystat výpravné seriálové zpracování. To pro HBO připravují Craig Mazin (seriál Černobyl) a autor hry Neil Druckmann. Ti během několika let připravili celkem devět epizod, jež by v rámci první řady měly odvyprávět příběh, který přinesla první hra (o několik let později bylo vydáno pokračování). Seriál je koncipovaný tak, aby diváci vůbec nemuseli znát předlohu, funguje zcela samostatně.

Děj se odehrává 20 let poté, co moderní civilizace padla. Hlavním hrdinou je Joel, muž zocelený životem v postapokalyptickém světě. Jednoho dne je najatý, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie ven z utiskované karanténní zóny. Zpočátku se zdá, že půjde o nepodstatnou malou zakázku, z té se však postupně vyklube zdrcující pouť, při které musejí oba dva protagonisté spoléhat jeden na druhého, aby měli šanci přežít nebezpečnou cestu napříč Spojenými státy.

Joela hraje Pedro Pascal (Mandalorian, Narcos, Hra o trůny), Ellie Bella Ramsey (Hra o trůny). Dále v seriálu vystupují Gabriel Luna jako Tommy, Anna Torv jako Tess, Nico Parker jako Sarah, Murray Bartlett jako Frank, Nick Offerman jako Bill, Melanie Lynskey jako Kathleen, Storm Reid jako Riley, Merle Dandridge jako Marlene, Jeffrey Pierce jako Perry, Lamar Johnson jako Henry, Keivonn Woodard jako Sam, Graham Greene jako Marlon a Elaine Miles jako Florence. V menších rolích vystupují také Ashley Johnson a Troy Baker, herci, kteří propůjčili své hlasy ústřední dvojici ve videohře.

Pusťte si trailer a koukněte do galerie, kde najdete plakáty s postavami a další fotky. Dosavadní recenze novinářů, kteří už seriál viděli, jsou nadšené a slibují opravdu emotivní dobrodružný příběh, který pohltí úplné nováčky a zároveň dokáže potěšit hráče původní předlohy. Po nějaké době se snad konečně dočkáváme vynikající adaptace videohry.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest