Those About To Die: Anthony Hopkins si zahraje římského císaře

Those About To Die: Anthony Hopkins si zahraje římského císaře | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Do antického eposu míří oscarový Hannibal Lecter. Dozvídáme se podrobnosti o zápletce.

Ještě letos se začne v Itálii natáčet vysokonákladový seriál Those About To Die. Již dříve bylo oznámeno, že se seriál bude odehrávat v prostředí gladiátorských her a ve spletenci navazujících socioekonomických vazeb. Teď se však dozvídáme ještě víc spolu s obsazením jedné z ústředních rolí.

Anthony Hopkins si zahraje císaře Vespasiána, který vládl převážně v 70. letech prvního století našeho letopočtu, za jehož panování bylo postaveno věhlasné Koloseum, tedy největší římský amfiteátr. Vespasián bude v seriálu bojem zocelený muž, který se dostal na trůn jako mocný vojevůdce během občanské války po smrti nechvalně proslulého Nerona. Momentálně ale stárne a jakožto člověk původem z prostých poměrů je nenáviděný mezi patriciji. Ti mezi sebou bojují v rámci říše o moc a hledají první příležitost, při které budou moci nahradit Vespasiánovy dědice.

Hopkinse asi není třeba filmovým a seriálovým fanouškům dlouze představovat. Klasicky školený divadelní herec z Británie má za sebou impozantní kariéru, v níž stihl role v Bounty, Drákulovi, Nixonovi, Amistadu či Zorrovi. V posledních letech je i mladšímu publiku známý díky Thorovi a Transformers a nejvíc jej proslavila role Hannibala Lectera, za níž dostal Oscara, stejně jako za snímek Otec. S rolemi antickým historických figur už má zkušenosti z Tita a Alexandra Velikého, seriálovou produkci si naposledy vyzkoušel ve Westworldu.

Seriál Those About to Die slibuje velkolepé akční drama zasazené do ohromujícího a zkorumpovaného světa gladiátorských her ve starověkém Římě. Bude sledovat širokou škálu rozmanitých postav napříč mnoha vrstvami římské společnosti, na rozhraní sportu, politiky a obchodu. Seriál má přinést obří měřítko, kdy nebudou chybět gladiátorské zápasy nebo závody vozatajů. To vše nicméně bude doplněné o charakterní drama, palácové intriky a život v kriminálním podsvětí.

Seriál je inspirovaný stejnojmenným románem od Daniela P. Mannixe, který poprvé vyšel v roce 1958 a roku 2001 se dočkal reedice s názvem Way of the Gladiator. V knize autor důkladně popsal, jak výrazně byly gladiátorské hry v jeden čas prorostlé do římské společnosti. Dokonce tak výrazně, že kdyby ze dne na den byly hry zakázány, dost možná by se zhroutila římská ekonomika. Stejná kniha byla inspirací také pro slavný celovečerní film Gladiátor s Russellem Crowem v hlavní roli.

Seriál připravují režisér Roland Emmerich a scenárista Robert Rodat. Obsazen byl Anthony Hopkins.

Titulní foto je ilustrační: Anthony Hopkins ve filmu Alexander Veliký

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest