Lanterns: DC komiks chystá drsnou detektivku ve stylu Temný případu

Lanterns: DC komiks chystá drsnou detektivku ve stylu Temný případu | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Velkolepý seriál bude zásadní pro budoucnost celého provázaného DC Univerza.

Během velkého představení budoucnosti provázaného DC Universe jsme se vedle oznámení chystaných filmů dočkali také podrobností k chystaným TV seriálům. Už jsme mluvili o sériích Creature Commandos a Waller, teď jsou na řadě Lanterns. Podle novinářů, kteří se účastnili tiskové konference DC Studios, se zdálo, že noví šéfové společnosti James Gunn a Peter Safran jsou právě z této série nejvíc nadšení.

Novinka pojednává o dvou Green Lanternech, tedy „vesmírných policistech“, kteří díky magickým prstenům mají nadlidskou sílu a odolnost, létají a dovedou z prstenů vytvářet nejrůznější konstrukty, jako třeba zbraně. Konkrétními dvěma hrdiny chystané série budou dva v komiksech vůbec nejpopulárnější Lanterni, Hal Jordan a Jon Stewart. Jordana si před lety v celovečerním filmu zahrál Ryan Reynolds, na hranou verzi Stewarta zatím čekáme.

Gunn se Safranem už se scházejí s prvními hereckými adepty, přičemž do rolí mají být obsazeni prvotřídní herci, kteří budou schopni utáhnout i celovečerní filmy v kině, s nimiž se do budoucna počítá. Představení hrdinů v seriálu působilo jako vhodná varianta, protože šéfové DC chtějí mít dostatek prostoru k tomu, aby obě dvě postavy důkladně psychologicky prokreslili.

Lanterns budou rozmáchlým seriálem pro HBO a stylově je chystaná novinka přirovnávaná k detektivkám z antologie Temný případ (True Detective). Děj bude zasazený na Zemi, kde obě ústřední postavy budou vyšetřovat zapeklitou záhadu, která bude naprosto klíčová v rámci širšího příběhu, jenž se bude odvíjet napříč všemi chystanými filmy a seriály.

Seriál nebude mít vůbec nic společného s projektem, který pro HBO od roku 2019 vyvíjeli Greg Berlanti, Marc Guggenheim a Seth Grahame-Smith. Starší projekt měl být nejdražším DC seriálem, jaký kdy byl natočený. Během letitého vývoje byl radikálně přepracovaný na daleko komornější a méně ambiciózní, ale ani v osekané podobě se seriál nikdy nedostal před kameru, ačkoliv scénáře pro epizody byly hotové a představitelé hlavních rolí byli obsazení. Ve zrušené produkci podle informací The Hollywood Reporteru zahučely jednotky milionů dolarů a projekt je kompletně mrtvý.

Foto je ilustrační, z filmu Green Lantern (2011)

Zdroje: The Hollywood Reporter, Variety, The Wrap

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest