Vždyť je to hračka: Detektivka Agathy Christie dostane televizní zpracování

Vždyť je to hračka: Detektivka Agathy Christie dostane televizní zpracování | Fandíme seriálům
ITV Studios
Utajit vraždu na poklidném maloměstě je až nečekaně jednoduché.

Jedním z románů Agathy Christie, v němž nevystupuje ani Hercule Poirot ani slečna Marpleová, je Vždyť je to hračka (Murder Is Easy). Román vyšel už v roce 1939 a od té doby se dočkal tří různých televizních zpracování. Chystaná novinka pro BBC je čtvrtou adaptací v pořadí. Konkrétně na diváky čeká dvoudílná minisérie.

Anotace knižního vydání o příběhu říká: Náhoda svede dohromady vysloužilého policistu Luka Fitzwilliama, vracejícího se z Dálného východu do Anglie, a zdánlivě popletenou starou dámu, která mu ve vlaku vypráví neuvěřitelnou historku o sérii vražd ve svém městečku. Teprve náhodně přečtené oznámení v černé kronice podnítí Lukův zájem vyšetřit, zda na jejím příběhu přeci jen není něco pravdy... Nikdo nemůže pochybovat o tom, že Luka čeká nelehký úkol. Vždyť - jak pravila stará dáma - když vás nikdo nepodezřívá, je zabíjení vlastně hračka.

Scénář připravuje Sian Ejiwunmi-Le Berre, která prozradila, že sice viděla většinu zfilmování románů Agathy Christie, ale nějak se jí do nedávna podařilo nepřečíst ani jednu knihu. Když se jí do ruky dostal román Vždyť je to hračka, tak prý byla překvapená tím jak je vyprávění dravé, odvážné a experimentální. Okamžitě prý věděla, že knížku musí zadaptovat. Režíruje Meenu Gaur (Utíkej jako o život). Obsazení se hledá, natáčet se začne ještě letos.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího zfilmování románu

Zdroj: BBC

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest