The Power: Ve světě nové sci-fi série mladé ženy získají všechny nadlidskou moc

The Power: Ve světě nové sci-fi série mladé ženy získají všechny nadlidskou moc | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 23 obrázků
Seznamte se s novým seriálem, kde rázem žádná dívka není bezbranná a řada z nich může být přímo mocná. Pusťte si trailer.

Historicky poděděnou nevyváženost příležitostí, vlivu a moci mezi muži a ženami tematizuje nejeden příběh. Poměrně běžné je i více či méně nadsazené zpracování v rámci nejrůznějších dystopií a sci-fi. Však si vzpomeňte na Příběh služebnice, kde je nadvláda patriarchátu dovedena do monstrózních důsledků. Seriál The Power je jeden ze vzácných příkladů, kde ženy nepatří mezi ty utiskované, ale naopak získávají moc samy rozhodovat o tom, jak se bude vyvíjet celá lidská civilizace dál.

Svět seriálu se prakticky neliší od toho našeho, až na jeden drobný rozdíl. Bez varování se u dospívajících dívek rozvine schopnost vyzařovat pouhou silou vůle elektřinu. Z počátečního mravenčení v prstech se v dívkách postupně rozvíjí schopnost usmažit kohokoliv na přání. Dívky se také naučí probudit „Sílu“ ve starších ženách. V tu chvíli se začíná kompletně obracet fungování celé společnosti. Někde ženy pouze přestávají tahat za kratší konec provazu, jinde propukají rovnou revoluce. Seriál nám má ukázat probíhající společenské změny po celém světě, od Londýna po Seattle, od Východní Evropy po Nigérii.

Premisa seriálu je extrémně zajímavá a skutečně nabízí potenciál pro celou řadu provokativních společenských změn, které s sebou může dívčí elektřina přinést. Někde to znamená pouze to, že už mladá žena nemusí snášet šovinistické žvásty, zatímco jiné ženy náhle získanou moc zcela bezostyšně využijí k získání osobního prospěchu. Bohužel, románová předloha od Naomi Alderman (v češtině vyšla pod názvem Napětí) je podle recenzentů poněkud naivistická, povrchní a nedotažená. Tak doufejme, že se seriálovým tvůrcům podařilo vzít z předlohy to dobré a nedostatkům knihy se vyvarovat.

Showrunnerkou seriálu je Raelle Tucker, která v minulosti psala pro Lovce duchů, Pravou krev nebo Jessicu Jones. Spolu s ní jsou klíčovými scenáristkami Claire Wilson (Gangs of London, Malá bubenice), Sarah Quintrell (Jeho temné esence) a samotná Alderman. Režisérkou pilotní epizody je Logan Kibens (American Horror Stories, Snowfall). V hlavních rolích hrají Toni Collette, Auli'i Cravalho, John Leguizamo, Toheeb Jimoh, Ria Zmitrowicz, Halle Bush, Nico Hiraga, Heather Agyepong, Daniela Vega, Josh Charles, Rob Delaney, Alice Eve a Eddie Marsan. Série na Amazon Prime Video startuje 31. března.

Pusťte si zveřejněné upoutávky, dole v galerii si prohlédněte zveřejněné plakáty a fotky.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest