Teorie velkého třesku: Skončí seriál po 10. sezoně?

Teorie velkého třesku: Skončí seriál po 10. sezoně? | Fandíme seriálům
Představitelka Penny si myslí, že deset sezon celkem stačí, ale pojďme se na budoucnost podívat podrobně.

Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory) se 19.9. vrátí na obrazovky už s desátou sérií! To je samozřejmě fenomenální úspěch, který je podpořený masivním diváckým zájmem. Seriál byl tři roky po sobě druhým nejsledovanějším seriálem v USA, kdy celková sledovanost překračovala průměrně 19 milionů diváků a rating v klíčové demografické skupině byl kolem šestky. Jen tak pro představu, v současné době seriálům na čtyřech hlavních veřejných amerických stanicích (Fox, CBS, NBC, ABC) stačí rating zhruba kolem dvojky, aby seriál byl považovaný za úspěšný, ve skvělé kondici a se solidní budoucností. Z kreativního hlediska po těch letech Big Bang Theory nenabízí už delší dobu nic nového, nedokáže překvapit a už dávno není tím mladým, dravým sitcomem, který pomáhal před veřejností rehabilitovat geeky jako cool lidi, kteří vládnou světu. Big Bang si ale pořád drží svoji standardní laťku, pod kterou nejde, a pokud vám styl humoru seriálu sedí, máte týden co týden jistotu, že (většinou) dostanete to, na co jste zvyklí a nečeká vás nějaký slabý odvar.

S takovou úspěšností samozřejmě stanice CBS bude chtít show na obrazovkách udržet pokud možná co nejdéle anebo alespoň do té doby, dokud bude sledovanost dost vysoká na to, aby se to vyplatilo i navzdory astronomicky narůstajícím platům ústředních hvězd. Prozatím mají herci podepsané smlouvy do konce aktuální, desáté sezony, jenže co bude pak? Přesně na to se zeptal moderátor Jimmy Kimmel, když měl čerstvě ve svojí show Kaley Cuoco, představitelku Penny. Ta naznačila, že ono „pak“ bude především pěkně drahé. Následně se pak s Jimmym bavila o tom, zda deset let náhodou není dost. Herečka souhlasila a dvojice se chvíli bavila na dané téma, ale obecně bych považoval za klíčovou zmínku o penězích – seriál bude pokračovat, ale herci si řeknou o tučné výplaty.

Tři ústřední hvězdy, tedy Cuoco, Johnny Galecki (Leonard) a Jim Parsons (Sheldon) začínaly s výplatami někde na 60 tisících dolarů za epizodu. Za poslední tři sezony (včetně desáté) už ale všichni měli milion za epizodu plus podíl ze zisku. O něco hůř jsou na tom Simon Helberg (Howard) a Kunal Nayyar (Raj). Ti vždycky měli méně, než hlavní trojka, ale postupně se jim výplata také zvyšovala. Před rokem 2014 měli oba zhruba 100 000 za epizodu a podařilo se jim vyskočit někam k půl milionu. Agenti obou pánů tvrdě vyjednávali a chtěli svoje klienty dostat finančně na úroveň hlavní trojky, ale studio pohrozilo, že oba dva vyrazí, dokonce nechalo napsat scénář úvodní epizody chystané sezony bez nich, pánové se zalekli, vzali nabízený půlmilion a byl klid. U Mayim Bialik (Amy) a Melissy Rauch (Bernadette) jsme naposledy před lety slyšeli, že by měly dostávat něco kolem 100 tisíc za epizodu a je nepravděpodobné, že by si herečky mohly nějak výrazněji vyskakovat.

Co se po vypršení současných smluv stane? Všechno je samozřejmě otázkou spekulací, ale pravděpodobně všichni dostanou přidáno v řádech statisíců (plus ústřední trojka dostane větší podíly ze zisku) a pojede se v klidu dál. Co kdyby se ale některé ze stran začala cukat? Co kdyby herci chtěli opravdu hodně nebo dokonce začali vyjednávat jednotně, jako to před lety udělali představitelé Přátel, aby jim všem musela produkce platit stejně (v posledních sezonách chtěli milion za epizodu, jinak by všichni jednotně show opustili)? Co kdyby stanice CBS začala vyhrožovat škrtnutím některých postav? Nebo co kdyby skutečně někdo z herců už měl seriálu dost a chtěl ven?

Poslední varianta nezní příliš pravděpodobně, protože na rozdíl od zmiňovaných představitelů Přátel neměl zatím nikdo z Big Bangu úspěch jinde. V seriálu je jim dobře, mají tam stabilní luxusní příjem. Přízeň milionů fanoušků také neurazí. Ale kdyby to přeci jen někdo balil nebo se studio někoho rozhodlo vyrazit pro přílišné požadavky, co by bylo pak? Domnívám se, že by show naprosto s klidem ustála odchod kohokoliv ze skupiny Raj, Howard, Bernadette, Amy. Fanoušci by chvíli byli smutní, ale časem by zapomněli, zvlášť pokud by se chybějící postavu podařilo nějak zajímavě nahradit. Problém by nastal, pokud by začal couvat někdo z úvodní trojky.

Pokud by odešel jeden, show by nejspíš přežila. Pokud dva, bylo by to tak padesát na padesát. Produkce by to nejspíš zkusila, podobně jako se Dva a půl chlapa v posledních letech obešlo bez Charlieho Sheena a čtyři poslední sezony seriál doklepal s Ashtonem Kutcherem a se stále vysokou sledovaností. Oba seriály dělá ta samá produkční společnost, pro tu samou televizní stanici. Mohlo by to fungovat, obzvlášť, pokud by zbytek party zůstal beze změny. Pakliže by to zabalila celá hlavní trojka, obávám se, že by byl se seriál definitivně položilo, pokud by se nepodařilo najít nějakou opravdu hodně, hodně žhavou náhradu. Rozhodně by se muselo jednat o zavedenou hvězdu, která by přitáhla pozornost, od nuly by nováčka piplat nešlo. Schválně do komentářů napište, bez koho si ještě seriál dovedete představit a bez koho už ne.

Jinak co se desáté sezony týče, Laura Spencer (Rajova přítelkyně Emily) byla povýšena mezi hlavní postavy a vody rozčeří několik postav nových. Jack McBrayer si zahraje Pennynina bratra, bývalého drogového dealera a trestance s veselou povahou. Katey Sagal si pak zahraje Pennyninu matku, která už z života se svým problémovým synem naprosto vynervovaná. Dean Norris (Breaking Bad, Under the Dome) pak bude hrát drsného důstojníka z letectva, který bude mít zájem o zařízení, které spolu kluci v závěru minulé sezony vymysleli.

PS: Kevin Sussman už také patří několik let mezi hlavní postavy, ale Stuart svět zkrátka a dobře příliš nezajímá...

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

bSaR | 21.09.2016 12:54
Desátá epizoda a šmitec. Dál bych to nenatahoval... A co se týče odchodu jakékoliv z postav, tak já bych se seriálem končil. Asi bych přežil odchod Raje, ale seriály o nich bez nich mě opravdu iritují. Dva a půl chlapa bez Charlieho už taky nebyl ten samý seriál... Ne že by mě nebavil, postava Ashtona by byla príma zpestření i kdyby býval zůstal Cheen, ale ten tam právě chyběl. Ať seriál změní jméno a je uveden jako spin off, ale v žádném případě neškrtat hlavní postavy!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest