Homeland: Špionážní drama chce po 8. sezoně skončit

Homeland: Špionážní drama chce po 8. sezoně skončit | Fandíme seriálům
Showtime
Zobrazit dalších 7 obrázků
Doplňujeme vše, co už víme o chystané šesté sezoně.

Je tomu již pět let, co se na televizních obrazovkách objevila první epizoda špionážního thrilleru Homeland. Hned první sezona tuto adaptaci izraelského seriálu Prisoners of War katapultovala mezi vůbec to nejlepší, co kdy televizní produkce nabídla. Následovala kvalitativní horská dráha, kdy seriál pendloval mezi bažinami nezáživných dialogů, které na druhou stranu zachraňovaly skvělé dějové zvraty. Poslední dvě sezony už fungovaly víceméně samostatně - s původními třemi řadami toho mají pramálo společného, ale i přes všechny své neduhy se pořád jedná o velmi kvalitní záležitost, která se dnes již rozhodně může pyšnit nálepkou „klasická”. Cucat si nové zápletky z prstů scénáristům zatím jde na výbornou, ale nejde to dělat do nekonečna. To si samozřejmě uvědomuje i vedení stanice Showtime a bylo tedy oznámeno, že osmá řada by měla být poslední.

Podoba seriálu Homeland se v posledních letech značně změnila, ale v jádru se pořád jedná o špionážní thriller z prostředí agentů CIA zaměřených na rizika z Blízkého východu, především pak příběh ambiciózní Carrie Mathison (Claire Danes). V prvních třech sériích se akce odehrává primárně ve Spojených státech, kde je třeba zajistit bezpečnost kvůli hrozícím atentátům. V posledních dvou letech jsme se pak dočkali již akce přímo v terénu - čtvrtá řada se odehrávala převážně na území Pákistánu a v poslední sezoně byl terčem útoků německý Berlín.

Samotný Alex Gansa, showrunner seriálu, pro Deadline řekl, že natáčení každé další řady je velmi náročné a vyčerpávající, jelikož se začíná de facto od začátku. S tím samozřejmě nelze než souhlasit. Svou roli zde hraje i geografický faktor - poslední dvě sezony se natáčely v jižní Africe a Německu, což produkci rozhodně neulehčuje. Gansa navíc zmínil, že v budoucnosti by rád natáčel v Izraeli, aby navázal na původní předlohu.

O blížící se šesté řadě zatím víme tolik, že se děj bude odehrávat několik měsíců po té předchozí, kdy se Carrie vrátila do Spojených států, žije v Brooklynu a pracuje pro nadaci, která nabízí pomoc muslimům žijícím v USA. Sezona se bude odehrávat v období mezi zvolením a inaugurací nového prezidenta. To je zvláštní období, kdy ve vládním systému panuje velká nervozita a situace je napjatá, zatímco stará garda opouští pozice a předává moc novému zřízení. O moc soupeří různé zájmové skupiny a situace je velice křehká. Stejně jako v předchozí řadě se filmaři maximálně snaží těžit z momentální geopolitické situace a vykreslit ji skrze optiku osobních příběhů jednotlivých hrdinů. Druhým velkým tématem série budou nukleární dohody s Íránem.

V hlavních rolích se vrací samozřejmě Claire Danes jako Carrie, Mandy Patinkin jako Saul Berenson a F. Murray Abraham jako Dar Adal. Pro některé však může být překvapením, že se (vzhledem k závěru minulé sezony) vrací daké Rupert Friend jako Peter Quinn. Scenáristé nicméně ujišťují, že už nikdy nebude takový, jako dřív. Nově zvolenou presidentku Elizabeth Keane hraje Elizabeth Marvel (shodou okolností prezidentská kandidátka z House of Cards). Hill Harper (Kriminálka New York) hraje šéfa prezidentské kanceláře, Patrick Sabongui (The Flash) hraje advokáta komunity amerických muslimů a Robert Knepper (Prison Break) hraje generála Jamieho McClendona, představitele ministerstva obrany, který zasvětí novou prezidentku do fungování obrany státu.  

Natáčení probíhá převážně v New Yorku, ale částečně také v Maroku, které představuje Abu Dhabí a Izrael. Momentálně produkci komplikuje skutečnost, že si Rupert Friend poranil nohu. Štáb nicméně předělal rozvrh tak, aby se zatím točily scény, ve kterých nevystupuje. Šestá řada startuje 15.1. 2017.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Anarvin | 26.09.2016 15:40
Mr. Orpheus - 2. a především pak 3. sezona jsou asi nejslabší (i když mají svoje momenty, hlavně závěr třetí řady je docela fest), ve 4. se naopak podařilo hodně dobře nabrat nový směr a pátá novou energii celkem solidně drží.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest