Timeless: Seriál o cestování čase má zkušené tvůrce

Timeless: Seriál o cestování čase má zkušené tvůrce | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Autoři Supernatural a Shield přinášejí akční dobrodružství se strojem času. Pomáhá režisér bitevních epizod Hry o trůny. Mrkněte na trailer.

Už 3. října přinese americká NBC nový sci-fi seriál Timeless. V tom vědci zrealizují cestování časem. Stroje času se ale chopí nebezpečný zločinec Garcia Flynn a hrozí, že zničí současné Spojené státy, tak jak je známe. Naštěstí existuje ještě prototyp stroje času, ve kterém se po stopách maniaka může pustit tříčlenná posádka složená z profesorky historie Lucy Preston, jejího ochránce Wyatta Logana a inženýra Rufuse Carlina. Hrdinové musí zastavit nejen uprchlého zločince, ale také si dát sami pozor, aby nešťastnou náhodou nezměnili historii.

V prvních trailerech zřejmě vidíme především pilot, otázkou však je, jestli se seriálu podaří zachovat momentum po delší dobu. Budou hrdinové v každé epizodě v znovu a znovu zachraňovat historii, jen aby jim zločinec na poslední chvíli unikl a přeskočil do jiné časové éry, kde se v nových kulisách bude to samé opakovat znovu? Upoutávky naznačují, že by se navzdory veškeré snaze mohla historie začít pomalu měnit a z toho by teprve mohla plynout ta pravá zábava a mysteriózní aspekt seriálu.

Jinak Timeless působí prozatím jako klasický akční seriál z televize, kde po čase všechno ostatní přehluší příliš nízký rozpočet a omílání stále těch stejných vzorců pořád dokola. Pozvednout by show mohli její hrdinové. Goran Višnijić (Pohotovost) působí v roli Flynna náležitě zlověstně, jako takový ten klidný, přemýšlivý typ, u kterého nikdy nevíte, co od něj můžete čekat. A celý seriál by pak měla táhnout vždy půvabná Abigail Spencer (Suits, Rectify), která po spoustě vedlejších rolí konečně dostává příležitost vyniknout.

Největším pozitivem chystaného seriálu jsou pak jeho tvůrci. Námět zpracovali a scénář první epizody zpracovali Eric Kripke a Shawn Ryan. Kripke má na svědomí dlouhověké Supernatural a Ryan kultovní krimi show The Shield, ale třeba také Terriers. Je sice pravda, že autorství námětu je teď věcí soudního sporu, ale na druhou stranu, co je dnes skutečně originální – důležitě je vždycky především zpracování. Proto je dobře, že pilot zrežíroval (a tudíž vizuální jazyk celé show vymyslel) Neil Marshall, který na sebe upozornil hororem The Descent a ve světě seriálů proslul především jako režisér několika velkých bitevních epizod Hry o trůny. Přikládáme pár fotek a trailerů, tak dejte vědět, jak se vám námět líbí.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest