Knightfall: První trailer na rytířský seriál natáčený v Česku

Knightfall: První trailer na rytířský seriál natáčený v Česku | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 18 obrázků
Historický seriál Jeremyho Rennera nás seznámí s tragickým koncem řádu Templářů.

Stanice History chystá (nečekaně) historický seriál, Knightfall, který pojednává o konci Templářů. Děj je zasazený do první dekády 14. století a seznamuje nás blíže s tajuplným řádem rytířských mnichů, který má moc, bohatství a zná mnohá špinavá církevní tajesmtví. Je tak trnem v oku papeži a francouzskému králi, což vede až k hromadnému zatýkání Templářů v pátek 13. října 1307. Odtud je také odvozena pověra pátku třináctého. Seriál se bude soustředit na život řádových bratří, otázky věrnosti a víry, rozčarování z neúspěchů ve Svaté zemi a hledání Svatého grálu.

Hlavním hrdinou je sir Landry, veterán křižáckých válek, který se stává vůdcem Templářů a hlavním pátračem po Svatém grálu. Hraje jej Tom Cullen (Panství Downton). Bobby Schofield (Black Sea) hraje Parsifala, mladíka prostého původu, který se k Templářům přidá v touze po pomstě, ale nakonec najde vyšší poslání. Sabrina Bartlett (DaVinciho Démoni, Poldark) hraje Izabelu Francouzskou, dceru krále Filipa IV. Francouzského, která se připravuje na politický sňatek. Julian Ovenden (Panství Downton, Person of Interest) hraje De Nogareta, Filipova machiavelistického právníka a pravou ruku.

Sarah-Sofie Boussnina (The Bridge, The Absent One) hraje Adelinu, pařížskou zlodějku, kterou v dětství zachránili Templáři ve Svaté zemi. Padraic Delaney (The Wind That Shakes the Barley, Tudorovci) hraje Gawaina, kdysi nejlepšího šermíře Templářů, který se s řádem dostal do sporu. Simon Merrells (Spartacus, Dominion) hraje Tancredea, fanaticky oddaného templářského seržanta. Olivia Ross (War and Peace, Blowing Louder than the Wind) kraje Janu I. Navarrskou, Filipovu manželku, oddanou matku, bojovnici  a schopnou diplomatku.  Ed Stoppard (Pianista, Mládí) hraje francouzského krále Filipa IV. Jim Carter (Panství Downton) hraje papeže Klementa V. A David Sterne (Davinciho démoni) hraje templářského velmistra Jaqua de Maolaye.

V seriálu by se měl objevit i Jeremy Renner, který je jedním z producentů. Společně s ním seriál zaštítili také zkušení Jeff Pinkner (Fringe, Lost, Alias), Andre Nemec a Josh Appelbaum (Alias, Mission: Impossible 4). Showrunnerem je Dominic Minghella, který má za sebou seriály Robin Hood nebo Doktor Martin. Uvedeno bude deset epizod, u kterých zatím nevíme, kdy budou vysílány. Zajímavé na seriálu je, že vedle chorvatského Dubrovníku byl z větší části natáčen u nás. Točí se v Praze, Průhonicích, Doksanech a především v ateliérech na Barrandově, kde vyrostla obří venkovní kulisa středověké Paříže. Tu bohužel na konci srpna zachvátil požár, který zničil většinu práce a způsobil škody za odhadovaných 100 milionů korun. Prohlédnout si ji můžete společně s dalšími fotkami dole v galerii, více pak na stránkách serveru iDnes, který letecké záběry pořídil.

Produkci se podařilo natáčení přeorganizovat tak, aby se točily nejprve všechny scény, které kulisu nepotřebují a dle informací serveru Borvan.cz už je téměř dokončená stavba nové dekorace, tak aby se v ní začátkem listopadu mohlo točit a do Vánoc bylo vše hotovo. Objevil se také první trailer, který si zatím můžete přehrát pouze na stránkách produkční společnosti Stillking Films.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Mxm | 18.10.2016 21:42
na těch fotkách to vypadá jak z monthy python holy grail
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest