Twin Peaks: Seznamte se s pokračováním kultovního seriálu

Twin Peaks: Seznamte se s pokračováním kultovního seriálu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Objevila se první upoutávka, která je prozatím tajemná jak hrad v Karpatech.

Twin Peaks asi není potřeba příliš představovat. David Lynch vnesl na počátku 90. let minulého století svůj nezaměnitelný styl na televizní obrazovky a ze seriálu se stal okamžitě kult. Show jde považovat za jeden ze základních kamenů moderní televizní produkce, nicméně přes výtečné ohlasy a zpětné docenění sledovanost seriálu klesala a po druhé sezoně byl předčasně ukončen.

Teď se po letech vrací. Nejde o žádný remake nebo restart, ale o přímé pokračování, ke kterému všechny díly znovu napsali David Lynch a Mark Frost. Nové díly uvede v první polovině roku kabelová stanice Showtime, takže tvůrci mohli být podstatně otevřenější v tom, co na obrazovce ukážou. Lynch si navíc vydupal výrazný rozpočet, jinak hrozil, že z celého projektu vycouvá. Zatím není zřejmé, kolik bude mít nová série epizod. Od září 2015 do dubna 2016 se zkrátka chronologicky a kontinuálně točilo a teprve ve střižně se rozhodne, do kolika dílů bude materiál rozdělen. Tvůrci zároveň vzkázali, že pokud je práce bude bavit a jak diváci, tak televizní stanice budou mít zájem, je možné navázat dalším pokračováním.

Děj se odehrává 25 let po událostech původního seriálu, ve kterém vyšetřovatel FBI Dale Cooper přijíždí do městečka Twin Peaks ve státě Washington, aby tam vyšetřil vraždu místní roztleskávačky. Rychle se ukázalo, že za přívětivými fasádami místních obyvatel, se často skrývají docela shnilé osobnosti. Postupně do událostí začaly zasahovat nadpřirozené jevy a Lynch pro své moralizování s chutí využíval nekonvenční smysl pro humor a surrealistické vyprávění. O čem přesně bude pokračování zatím nevíme, ale už bylo odhaleno, se kterými herci můžeme počítat.

Kyle MacLachlan se vrátí jako agent Dale Cooper. Šerifa Harryho S. Trumana nově hraje Robert Forster, protože jeho původní představitel odešel do důchodu. Dále se vracejí Mädchen Amick jako Shelly Johnson, Dana Ashbrook jako Bobby Briggs, Richard Beymer jako Benjamin Horne, Sherilyn Fenn jako Audrey Horne, Warren Frost jako doktor Will Hayward, Peggy Lipton jako Norma Jennings, James Marshall jako James Hurley, Everett McGill jako Ed Hurley, Ray Wise jako Leland Palmer, Kimmy Robertson jako Lucy Moran, Harry Goaz jako Andy Brennan, Michael Horse jako Tommy "Hawk" Hill, Sheryl Lee jako Laura Palmer a Madeleine "Maddy" Ferguson, Russ Tamblyn jako Lawrence Jacoby, Wendy Robie jako Nadine Hurley, Catherine E. Coulson jako The Log Lady a David Duchovny jako Dennis "Denise" Bryson.

Nově původní obsazení doplní například Monica Bellucci, Jim Belushi, Michael Cera, David Dastmalchian, Jeremy Davies, Robert Knepper, David Koechner, Jennifer Jason Leigh, Jane Levy, Bérénice Marlohe, Sara Paxton, Trent Reznor, Tim Roth, Amanda Seyfried, Tom Sizemore, Eddie Vedder, Naomi Watts nebo Madeline Zima.

Na závěr přidáváme vůbec první upoutávky, které jsou však spíš takovými hříčkami, než že by něco ukázaly. Ale alespoň potvrzují, že hudbu opět skládá Angelo Badalamenti.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

m.abrams | 21.10.2016 12:03
To je herecké obsazení snů a Trent Reznor k tomu. Zrovna se chystám znovu sjet celou filmografii Davida Lynche a Twin Peaks, než přijde největší seriálová událost roku 2017. Teď ještě konkrétní datum, abych mohl odškrtávat v kalendáři.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest