Hra o trůny: Čím dál tím víc dějových linek se bude spojovat

Hra o trůny: Čím dál tím víc dějových linek se bude spojovat | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 40 obrázků
Postupně se objevují fotografie z natáčení Game of Thrones, které odhalují, které postavy se v příští řadě společně potkají.

Natáčení sedmé řady Hry o trůny (Game of Thrones) je v plném proudu hlavní dění momentálně probíhá ve městě Zumaia na severním pobřeží Španělska, kde se točí množství exteriérů. Takové scény samozřejmě neutečou pozorným fotografům, a tak se díky nim dostávají na světlo poměrně výrazné spoilery. Pokud je nechcete znát, nečtěte dál!

Dole v galerii najdete jakousi novou, zasněženou lokaci, dále místo, které bude představovat dračí jámu (dragon pit), ale především spoustu fotek z Dragonstone (Dračího kamene), dosavadním příbytku Stannise Baratheona. Je patrné, že si z pevnosti udělala hlavní stan Daenerys (Emilia Clarke), která se ve zdejších komnatách tesaných do kamene narodila. Odtud tedy zřejmě plánuje řídit tažení do Západozemí, stejně jako před staletími její předkové, když přišli z Valyrie.

Daenerys přitom ale není ani zdaleka jedinou postavou, kterou na fotkách můžeme vidět. Samozřejmostí je přítomnost jejích rádců, Varyse (Conleth Hill), Tyriona (Peter Dinklage) a Missandei (Nathalie Emmanuel). Co je však podstatnější, na ostrov připlouvá Jon Snow (Kit Harrington) se svojí družinou! Vidíme tedy historicky vůbec první setkání Jona s Daenerys, potěší i Jonovo znovushledání s Tyrionem. Po boku krále Severu přijíždí sir Davos (Liam Cunningham), avšak Sansa (Sophie Turner) zřejmě zůstala na Zimohradu, aby jí mohl Little Finger (Aidan Gillen) cpát do hlavy svoje klíny. Znovu se však potkávají Jon a Theon (Alfie Allen) a jak sami můžete vidět, neobešlo se to bez špetky temperamentu z Jonovy strany.

Přítomný je překvapivě také sir Jorah (Iain Glen), kterého Daenerys vyslala, aby našel lék na svoji vzácnou chorobu. Není zřejmé, zda je vyléčený nebo jej nějaké vážné důvodu přiměly pátrání přerušit. A po dlouhé době se na scéně objevuje také Gendry (Joe Dempsie)! Tedy potenciálně poslední žijící potomek krále Roberta Baratheona. Kdo naopak na scéně prozatím chybí, jsou jacíkoliv zástupci Dornu a Yara Greyjoy (Gemma Whelan). Není však vyloučené, že se ještě objeví, popřípadě je zaměstnává obří námořní bitva s Euronem Greyjoyem (Pilou Asbæk), o které se potichu šeptá.

Jak tedy sami vidíte, takhle silnou sestavu postav na jednom místě už jsme dlouho neměli a je patrné, že příběh Hry o trůny skutečně pozvolna vrcholí. Jednotlivé dějové linky se čím dál tím víc protínají a tenhleten trend bude jistě nadále pokračovat. Podle fotek z natáčení to vypadá, že by se společných scén mohly brzy dočkat Sansa a Arya (Maisie Williams) a Bran (Isaac Hempstead Wright) se nejspíš blíží ke stanovišti Noční hlídky, kde by se mohl potkat s Eddem (Ben Crompton), současným lordem velitelem Černého hradu.

Paradoxně se tak stává jedním z „nejosamělejších“ míst Královo přístaviště, které dlouhou dobu bylo na postavy nejbohatší. Z ústředních charakterů zde vlastně zůstávají už jen Cersei (Lena Headey), Jaime (Nikolaj Coster-Waldau), doplňují je Bronn (Jerome Flynn), Qyburn (Anton Lesser) a Mountain (Hafthór Júlíus Björnsson). Můžeme ale očekávat, že bitva o nadvládu na Západozemím se blíží a při té příležitosti se jistě potkají další postavy. Kdyby se nikdo z Lannisterů nepostavil tváří tvář Starkům, Tyrionovi nebo Daenerys, byla by to ohromná škoda a promarněná příležitost!

Pokud vám spoilery nevadí a dočetli jste až sem, dejte vědět, na která setkání se nejvíc těšíte vy.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest