První dojmy: The Grand Tour předjíždí Top Gear

První dojmy: The Grand Tour předjíždí Top Gear | Fandíme seriálům
Nový motoristický pořad Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye už začal. Podařilo se jim navázat na jejich starý dobrý Top Gear?

Minulý pátek odvysílal Amazon Prime první díl z očekávaného motoristického pořadu The Grand Tour, v němž se s velkou parádou vrátilo na scénu trio moderátorů ve složení Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye. Z dojemných prvních minut se úvod přehoupne do scény, v níž mezi hromadou motorizovaných prostředků vyčnívají tři barevní Mustangové řítící se americkou solnou krajinou. Scéna je to vskutku velkolepá, aby také ne, prý se jedná o nejdražší úvodní televizní sekvenci v historii. Na pořadu se opravdu v ničem nešetřilo.

Srdce diváka okamžitě zaplesá, když vidí hlavní trojici znovu pohromadě, která tentokrát působí v novém studiu, jímž je vlastně obří mobilní stan, který s nimi bude cestovat po celém světě. Příští zastávka bude v africkém Johannesburgu. Až na pár věcí to vypadá, že se nic moc podstatného nemění a pánové si pro nás přichystali opět zábavnou show, avšak o něco divočejší než posledně. Jen ta Stigova nepřítomnost zamrzí a jeho náhrada za volantem testovaných aut v podobě závodníka NASCARu Mikea Skinnera (alias "Američana") se mi zrovna dvakrát nezamlouvala a moje sympatie si bude získávat hodně těžko. Tím se dostáváme k další změně, kterou je závodní trať přezdívaná Eboladrome (z výšky má tak trochu připomínat tvar viru Ebola), jež leží ve Velké Británii a oproti okruhu z Top Gearu představuje novou výzvu. Co se týče zvaní celebrit do nového pořadu, tak první pokusy moderátorů se zrovna moc nepovedly (mám namysli to, co hosty při nástupu na scénu potká) a ačkoliv to bylo myšleno s humorem, tohle určitě bude pro někoho trochu přes čáru.

Vzájemně sladěná chemie mezi Clarksonem, Hammondem a Mayem naštěstí nikam nezmizela, stále se pošťuchují, přou se v názorech, které že auto je nejlepší, a proto je opět podrobují všelijakým zkouškám. Technická stránka je zde také naprosto precizní a nedá se jí nic vytknout, ať už jde o zmíněnou otevírací scénu nebo kamera snímající luxusní auta, které díky prostřihům na detail vozů vypadají ještě víc neodolatelně a sexy. V tomhle případě si největší pozornost urvaly Ferrari LaFerrari, McLaren P1 a Porsche 918 Spyder. Zkrátka a dobře, první The Grand Tour neudělal rozhodně špatný dojem, o čemž svědčí i velká spokojenost fanoušků a na rozpačitý Top Gear s novým týmem pravděpodobně uvrhne hodně temný mrak.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

Fimi | 23.11.2016 21:30
Top gear nesnášim...a tohle? jen snaha se vrátit na obrazovky..stačil jeden díl, celý umělý a nepřirozený
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest