The Grand Tour: Clarkson popírá, že show stála čtvrt miliardy

The Grand Tour: Clarkson popírá, že show stála čtvrt miliardy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 44 obrázků
A seznamte se s moderní metodou měření sledovanosti.

Když Jeremy Clarkson a spol. opouštěli Top Gear, strhla se o jejich služby válka. Nakonec se nová automobilová show usadila na Amazonu, který za 12 epizod oficiálně zaplatil 160 milionů dolarů. Tuhle částku zpochybňuje jeden z šéfů konkurenčního Netflixu. Společnost o The Grand Tour také usilovala, ale nakonec z boje vyšla zkrátka. Netflix tedy ví minimálně to, jakou částku musel Amazon trumfovat, aby Netflix v zápolení předběhl. A údajně se pohybujeme kolem astronomických 250 milionů dolarů. A to by byla skutečně pořádná pálka. Jeremy Clarkson nicméně tvrdí, že uváděná částka není pravdivá a je mnohem nižší.

Tak či tak je investice do seriálu pochopitelná. Jen ve Spojených státech překonala The Grand Tour trojnásobně premiéru The Man in the High Castle, dosud nejsledovanější premiéru Amazonu. Muže z vysokého zámku si pustilo v prvních třech dnech od zveřejnění 637 tisíc diváků, The Grand Tour 1,954 milionu diváků (v klíčové věkové skupině 18-49). Clarkson, Hammond a May, to je prostě zavedená značka a lidé na ní slyší. Ostatně také v den uvedení nové show si videoslužbu od Amazonu objednalo naráz druhé největší množství zákazníků v historii.

Jistě jste si všimli zmínky o Spojených státech. Amazon je ale globální společnost, která už v tuto chvíli oficiálně operuje na několika trzích a další budou přibývat. Jenže Amazon čísla sledovanosti nezveřejňuje. Sledovanost v USA měří společnost Symphony Advanced Media, která vyvinula moderní alternativu peoplemetrů. Participanti výzkumu sledovanosti si nainstalují na svůj chytrý telefon speciální aplikaci, která pak s pomocí mikrofonu rozezná, na jakou show se díváte a zaznamená to. Aneb Velký bratr ví všechno.

Přikládáme upoutávku na třetí epizodu:

Zdroje: Variety, The Wrap, Amazon

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest