Komentáře 3

schonecek | 23.04.2019 14:53
Já jsem s aktuální epizodou dokonale spokojený. Nejspíš nejlepší a nejemotivnější díl od konce 6. řady, který celou sedmičku hravě strká do kapsy. Kdo říká, že se ze seriálu najednou stala moc velká kecárna, asi musel zapomenout, že velké bitevní scény by se daly spočítat na jedné ruce a hlavní náplní Hry o trůny vždy byly politické intriky a interakce mezi postavami. Epizoda Knight od the Seven Kindoms shromáždila všechny dobře známé postavy na jedno místo, dala jim ke krku nůž v podobě příchodu mrtvých a krásně divákovi připomněla, proč si je vlastně původně zamiloval, aby příští epizoda mohla udeřit o to tvrději. Jednotlivé scénky mezi postavami jsou navíc překvapivě dobře a poctivě napsané na to, že už nepochází z Martinových knih. V 7. řadě se seriál vydal za hranice realismu a stalo se z něj víceméně konvenční fantasy, kde není třeba se o nikoho strachovat. Druhá epizoda osmičky je ale pocitově jako vyrvaná z dřívějších řad. Za mě paráda, 9/10.
Tobiáš | 23.04.2019 14:15
Taky plně souhlasím s vaším článkem. Seriál už od začátku je budován na tom politickém uvažování s pomalým ale zaujatým tempem. Přijde mi, že lidi během 7. Sezóny zapomněli na čem je ten seriál tak úspěšný. Co mi trošku vadí je fakt, že než aby vymysleli pár oddělených konců pro různé postavy tak je nechají hromadně umřít v bitvě o Winterfell, ale třeba ne, uvidíme. :)
Petr | 23.04.2019 09:40
Nelze, než souhlasit. Epizoda parádní, pokud někdo přetáčel, jeho škoda, nechápe, o čem seriál je. Já osobně spíše budu přetáčet bitvu, jsem spíše zvědavý na výsledek a co bude potom, než abych si užíval boj a vraždění.
Je až zvláštní, jak se (téměř) všichni sympaťáci sešli na jednom místě (chybí jen Yara), jen mám obavu, že to je předzvěstí konce hodně/většiny z nich. Nevím, co na nás tvůrci vymysleli dál, ale jeden fakt je možná takovou malou nápovědou - zatím nebylo vůbec důležité, že je Gendry vlastně Baratheon. Nějak se to ale musí ještě projevit, jinak by to samo o sobě nemělo smysl to neustále opakovat (a Arya jej chtěla tak jako tak, i jako prostě jen kováře). A Samův valyrijský meč v rukách Joraha taky není jen tak náhoda, těším se, co s ním konkrétně on významného provede.

Přidat nový komentář

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest