Trapný padesátky: Další česká naděje se blíží

Trapný padesátky: Další česká naděje se blíží | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Nový ambiciózní komediální seriál z dílny ČT hýří sympatickým obsazením a neotřelým stěžejním tématem.

Vyrovnat se stárnutím je v dnešní době čím dál těžší. Právě tímto tématem se bude zabývat nový komediální seriál Trapný padesátky z produkce České televize. Ústřední trio hrdinek ztvární Alena Mihulová, Klára Melíšková a Pavla Tomicová. Mihulová, která získala za svou roli v Domácí péči (2015) Českého lva, se ujme role Anči, která se nedokáže smířit s tím, že i ideální manželství může skončit nevěrou a rozvodem. Klára Melíšková (Já, Olga Hepnarová) coby bývalá televizní “rosnička“ Mia, si zas nedokáže přiznat, že její televizní sláva je nenávratně pryč. A poslední paní na holení bude zneuznaná sochařka Ema v podání Pavly Tomicové (Četníci z Luhačovic, Ulice), která nedostává zakázky a nemá peníze ani na sochařský materiál.

Kromě ženských hrdinek bude seriál stavět i na mužských postavách, a to na nerudném, brunátném šovinistovi Standovi, se kterým ústřední trio svádí každodenní boj. Standu si zahraje Václav Kopta, kterého jste naposledy mohli vidět v seriálech Svět pod hlavou či Kosmo. Sám herec ke své roli pro server Deník.cz uvedl: „Standa má ženy moc rád. A jak to tak v jeho věku bývá, čím mladší děvče, tím atraktivnější, samozřejmě ve vší počestnosti. Je to takový brouk pytlík s podnikatelským záměrem, který se mu ne zrovna dobře daří plnit. Ale pod drsnou slupkou sebestředného machisty najdete dobré srdce. Ovšem když dojde na lámání chleba, tak ty ‚jeho´ tři holky z něj mají akorát srandu."

Další důležitou postavou bude kavárenský klavírista, tichý pozorovatel a glosátor útrap všech zúčastněných, v podání skladatele Emila Viklického, který pro seriál kompletně složil i hudbu. Autorem textu titulní písně seriálu je Jiří Suchý. Zbytek obsazení oplývá jmény jako: Berenika Kohoutová, Roman Zach, Anna Šisková, David Novotný nebo Martin Myšička.

Po herecké stránce si tak není nač stěžovat, a krom hlavního tématu, je stěžejním pilířem proč tento seriál vidět. Zbytek tvůrčího týmu už taková výhra (alespoň na první pohled) není. Režie první dvanáctidílné série se ujal Michal Vajdička, na jednu stranu ředitel renomovaného Dejvického divadla, který ale za kamerou režíroval jen barrandovský seriál Bezdružice nebo slovenskou sérii Hoď svišťom. Kameru si vzal na starost Mário Ondriš, který natáčel již zmíněné Bezdružice anebo obrazově výrazný snímek Love (2011). Scénář napsala Irena Obermannová – literární autorka a seriálová scenáristka, která se podílela na titulech jako Škoda lásky, Život je ples či Ulice. Optimisticky se jeví její vyjádření k tomuto seriálu:

Párkrát jsem si připadala jako trapná padesátka nejdřív jsem se lekla a pak jsem si řekla tak ať! To je ono! Užiju si to. A jak už je mým zvykem, napsala jsem o tom. Jednotlivé příběhy jsou odposlouchané od mých vrstevnic, které byly z toho nápadu nadšené“. Dále pro server Deník.cz uvedla: „Padesátka je pro ženu důležitý životní mezník, je to přechodový věk z jedné životní fáze do druhé a je nesmírně zajímavé, jak se dnes tyto ženy mění, vypadají a chovají se úplně jinak než předešlé generace. Ačkoliv už jsou mnohdy babičkami, cítí se mladé a jsou mladé.“ Stejné pocity má i kreativní ředitelka České televize Alena Müllerová: „Ženy středního věku jsou dnes mnohem mladší a přitažlivější, než tomu bylo dříve. Jen to ještě není všeobecně známo. A právě kvůli tomu vzniká náš provokativní seriál."

Tvůrčí nadšení uzavírá svým vyjádřením ředitel vývoje programových formátů Jan Maxa, který doufá, že by se Trapný padesátky v našich končinách mohli stát podobně populární jako úspěšný britský sitcom Naprosto dokonalé: „Před lety, když jsem žil v Cambridge, jsem s nadšením sledoval anglický seriál Absolutely Fabulous (Naprosto dokonalé), sitcom BBC o dvou ženách, které se potýkají s krizí středního věku. Od té doby jsem si říkal, že by bylo úžasné, kdyby se někdo o něco podobného pokusil i u nás, ale z mnoha důvodů mi to vždy přišlo velmi nepravděpodobné. Trapný padesátky v mých očích tento dluh naplňují, a to velmi zdařile.“

Snad optimismus a nadšení všech zúčastněných zaručí skvělou podívanou a Trapné padesátky tak zaujmou své místo po boku různorodých komediálních pecek jako jsou: Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Vyšehrad, Kosmo či letošní Trpaslík. První díl bude uveden na filmovém festivalu Finále Plzeň dne 25. 4., odkud vám snad přineseme recenzi pilotního dílu. Přesné uvedení seriálu na ČT zatím nebylo zveřejněno, ale protože natáčení začalo v únoru, tak snad můžeme počítat s uvedením již tento květen. Zatím byly zveřejněny jen tři promo fotky, které můžete shlédnout níže v galerii.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu