Doctor Who 10: Proč začít seriál konečně sledovat

Doctor Who 10: Proč začít seriál konečně sledovat | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Na co si Steven Moffat stěžuje? Kdo je nový doktorův společník? A komu předá Moffat pochodeň?

Není to tak dlouho, co odstartovala 10. série světoznámého britského sci-fi sériálu Doctor Who. Seriál se po více než roce vrátil na obrazovky BBC a jeho fanoušci si s chutí vychutnávají všechny ty vesmíry a reality, které doktor se svou novou společnicí Bill navštívěju (k Bill se vrátíme níže v článku).

Sérii má opět na starost Steven Moffat, který seriál vede už od roku 2011. Moffat si otevřeně stěžuje na fakt, že tak sledovaný a divácky úspěšný seriál jako je právě Doctor Who má oproti obdobně vypadajícím seriálům mnohem menší rozpočet. Právě rozpočet je ale jeden z hlavních rozdílů mezi doktorovou původní a novou sérii, a i když by větší obnos peněz mohl seriál vizuálně pozvednout na vyšší úroveň, je to hlavně komornost a originalita, která dělá tento seriál tak jedinečný.

Co se týká doktorovy nové společnice Bill (která je mimochodem první lesbická hlavní postava v celé historii seriálu), kritikům připadala zpočátku její postava otravná a nepříjemná. S tím nesouhlasí představitel doktora, Peter Capaldi, podle kterého je Bill energická, chytrá a zábavná holčina, pro kterou je cestování časem a prostorem minimálně stejně vzrušující a nové jako pro samotné diváky. Představitelce Bill, Pearl Mackie, připadá vztah mezi doktorem a jeho společnicí zajímavý už od začátku, kdy pro Bill je doktor jakýmsi mentorem, který ji vezme pod svá ochranná křídla. Bill je navíc díky své geek povaze a nadšení do vesmíru tak okouzlena, že se ze vztahu žák-student vyvine přátelství na celý život. K doktorovi se navíc vrátí staronový společník Nardole (Matt Lucas).

Co se týče samotného děje seriálu, podle Stevena Moffata je desátá série opravdovým návratem ke kořenům a každý kdo Doctora Who ještě neviděl, má teď jedinečnou šanci začít úplně od začátku, aniž by musel zhlédnout jakýkoliv předchozí díl. V desáté sérii se mj. vrátí původní Cyberman, stejně jako Missy, doktorova nemesis. Pro herce Petera Capaldiho je toto poslední série v roli doktora, a proto věříme, že svou roli zakončí stejně perfektně, jako ji začal. Celá komunita Doctora Who už začíná spekulovat, který herec (nebo dokonce herečka) si zahraje doktora v příští sérii. Vybírat bude Chris Chibnall (Broadchurch), protože stejně jako pro představitel doktora, i Steven Moffat se seriálem touto sérií končí.

Desátá série vypadá zatm velice slibně (94% na RottenTomatoes, nová společnice i návrat ke kořenům), a tak ještě jednou připomínám, že pokud jste neviděli ještě ani jeden díl Doctora Who, s 10. sérií to můžete rychle napravit a zároveň vám neunikne nic podstatného ;)

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

anonym | 30.04.2017 15:24
Omyl Bill není první lesbiča ve světě DW. Přední byly postavy Vastra a Jenny z Paternoster Klubu ve Viktorianské anglii.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu