Válka světů: Sci-fi klasika míří na televizní obrazovky

Válka světů: Sci-fi klasika míří na televizní obrazovky | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Scenárista Doctora Who připravuje sci-fi zasazenou na přelom 19. a 20. století.

Před více jak jedním stoletím přišel spisovatel H.G. Wells s nadčasovým sci-fi románem Válka světů. Klasika se dočkala už řady zpracování. Prvním se stala rozhlasová hra amerického mladíka Orsona Wellese, který ve třicátých letech rozpoutal v USA menší paniku. Do rádia podával falešné zprávy, že mimozemšťané z vesmíru napadli New Jersey a celé se to dodnes považuje za první a nejznámější zaznamenaný hoax.

Na filmové plátno se román dostal už roku 1953, ale pro veřejnost je spíše známá verze z roku 2005 od Stevena Spielberga s hlavním hrdinou v poddání Toma Cruise. A i když všechna dosavadní zpracování byla v různých směrech rozdílná, jedno měly společné. Odehrávaly se v době, kdy vznikala i jejich nová adaptace. Nově připravovaná televizní adaptace, se ale bude držet původního období románu. Stejně jako kniha se bude odehrávat v anglickém městě Surrey na přelomu 20. století. Čeká nás tedy originální sci-fi z prostředí viktoriánské Anglie. Nové zpracování bude vznikat pod vedením stanice BBC a natáčení by mělo začít ještě před začátkem roku 2018.

Sérii o třech epizodách napsal Peter Harness (Doctor Who), který také prohlásil:

„Mám neuvěřitelné štěstí, že píšu Válku světů a na úpatí 20. století vyhazovat do povětří celou řadu anglických hrabství. Wellsonova kniha je výchozím bodem pro všechny moderní sci-fi a stejně jako všechny nejlepší sci-fi, se jí podařilo přidat úžasný komentář o povaze člověka. Doufám, že se mi podaří kráčet ve stopách skělého [Wellse], a že udělám děsivou sérii plnou Marťanů, které nebudou chybět emoce a silné postavy a – nádech – odvážím se říct, že občas i politický [komentář].“

Harness je projektem nadšen a slibuje, že jeho výsledná práce bude obsahovat více, než jen marťanské vesmírné stroje a teror. Na post režiséra ještě nikdo oznámen nebyl a ani nepadlo žádné slovo o obsazení. Pokud ale přítomné nadšení ze strany tvůčího týmu neopadne, můžeme se s opatrností začít těšit na dost možná velkolepou televizní podívanou, která si zaslouží pozornost.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu