Mindhunter: První dojmy z nové kriminálky Davida Finchera

Mindhunter: První dojmy z nové kriminálky Davida Finchera | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Netflix vypustil další seriálovou chuťovku, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Netflix se vytasil s další sympatickou chuťovkou. Pod producentskou záštitou Davida Finchera a Charlize Theron vznikl kriminální desetidílný seriál Mindhunter. Showrunnerem je Joe Penhall, který je primárně dramatikem a ve filmovém světě byl nejvýraznějším bodem jeho kariéry doposud scénář k filmu Cesta. Seriál volně vychází z knihy Mind Hunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit od Johna E. Douglase. Ten býval agentem FBI, a stál u zrodu kriminálního profilování zločinců. Jeho osobností je inspirován agent Jack Crawford z Mlčení jehňátek a dalších románů/filmů o Hannibalovi, v seriálové verzi je jím inspirovaný také hlavní hrdina Will Graham. Inspirovány jsou jím také postavy ze seriálu Criminal Minds.

V seriálu Mindhunter je Douglasovým připodobněním hlavní hrdina Holden Ford, kterého nepříliš známý Jonathan Groff (hlas Kristoffa z Ledového království) ztvárnil jako správně naivního idealistu, zapáleného pro poznání. Seriál je zasazený do roku 1977, kdy se Ford snaží lépe porozumět sériovým vrahům, aby je tak bylo možné efektivněji stíhat. Šéf ani většina kolegů jeho projektu příliš nevěří, nečekanou oporu však nachází ve starším kolegovi, Billu Tenchovi. Toho ztvárnil Holt McCallany, který možná nikdy nevystřelil na hollywoodský vrchol, ale jeho tvář si zaručeně vybavíte z přehršle vedlejších rolí ve filmech i seriálech, které dosud ztvárnil. Třetím do party je doktorka Wendy Carr, v podání Anny Torv (Fringe).

Netflix vypustil všech deset epizod seriálu v pátek, 13.10. A teď už první dojmy po úvodních dvou epizodách:

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Banán | 18.10.2017 00:59
Já bych totálně bral jako 10 dílnou minisérii přímo od Finchera celou původní trilogii Milénium. A vůbec by mi nevadila už třetí adaptace Mužů, kteří nenávidí ženy, kdyby právě byla celá trilogie.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu