Testováno: 3 nejlepší android aplikace na tracking seriálů

Testováno: 3 nejlepší android aplikace na tracking seriálů | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Díky těmto aplikacím si již nebudete muset pamatovat, kdy má který z vašich oblíbených seriálů premiéru.

Dlouhodobé používání těchto aplikací mě přivedlo na tematický článek, který se poměrně vymyká normálním článkům na tomto webu. Každý seriálový nadšenec, který sleduje řady až desítek seriálů ročně, jistě někdy zažil, že zapomněl po delší odmlce nějakého seriálu na premiéru, či ho naopak překvapila nečekaná několikatýdenní přestávka ve vysílání.

Díky jedné z těchto tří aplikací se už ničeho takového nemusíte obávat. Každá z níže uvedených appek má své výhody a nevýhody, avšak zároveň všechny tři nabízejí pohodlný přehled vysílacích dnů jednotlivých seriálů, spolehlivost notifikací oznamujících premiéru nového seriálového dílu či silnou uživatelskou základnu, díky které se nemusíte obávat otravných bugů nebo nepříliš častých aktualizací.

V rozsáhlé galerii si díky mnoha screenům můžete udělat přehled o tom, jak která aplikace vypadá při reálném používání a pomůže vám se rozhodnout, která je pro vás tou uživatelsky nejpřijatelnější.

Hobi: TV Series Tracker, Trakt Client For TV Shows

První na seznamu je tou nejjednodušší aplikací z tohoto výčtu. Na rozdíl od ostatních však nenabízí možnost praktického widgetu s přehledem vámi sledovaných seriálů a následujících dnů, kdy má který seriál premiéru dalšího dílu. Tudíž musíte po každé zamířit do aplikace, abyste viděli svůj osobní seriálový přehled. Nicméně tuhle nevýhodu ladně zakrývají pravidelné vámi nastavené notifikace, které vám v oznamovací liště připomenou v daný den vysílání konkrétního seriálu.

Pro mě je Hobi z tohoto výčtu nejefektivnější díky eliminaci pro mě nepotřebného balastu (komentáře uživatelů, přespříliš nepotřebných informací a soustředění aplikace čistě na připomínání nových dílů televizních sérií). Rovněž oplývá elegantním material designem se sázkou na maximální minimalistické zpracování, díky kterému je Hobi velmi přehlednou a intuitivní aplikací.

Zástupce českých seriálů však ve vyhledávání nehledejte, tato appka se soustřeďuje čistě na zahraniční tituly.

Hobi

Odkaz ke stažení: Hobi

TV Time: TV Show Tracker

Tato appka je zeména pro ty, kteří rádi hodnotí jednotlivé série. Plní totiž svůj účet statistikami o celkové době strávené sledováním seriálů a komunikací s ostatními fanoušky jednotlivých sérií. Proto je tato aplikace zajímavější volbou nežli výše uvedené Hobi. Z těchto tří má největší fanouškovskou základnu a nejpřehlednější praktický widget. Stejně jako u předchozího zástupce nečekejte v této aplikaci zástupce tuzemských seriálových titulů, ale jinak zde najdete vše z vaší široké škály sledovaných zámořských seriálů.

I přes přílišnou načančanost a přehršel informací je používání aplikace jednoduché a za celou dobu používání jsem se nesetkal s žádným výrazným problémem. Díky widgetu, nastavení všech svých oblíbených seriálů a notifikacím jsem ani neměl potřebu se do aplikace vracet, tudíž jsem byl prakticky informován o všech mnou sledovaných seriálech a zároveň se vyhnul pro mě nepotřebným funkcím, které tato uživatelsky velmi rozšířená appka nabízí.

TV Time

Odkaz ke stažení: TV Time

SeriesGuide

A nakonec jediná aplikace, u které jsem našel ve vyhledávání zástupce tuzemské produkce, konkrétně momentálně běžícího Dabing Street. Bohužel jsem ve vyhledávači nenašel další právě vysílaný seriál z produkce ČT a to Vzteklinu, tudíž si nejsem jistý, zda je u SeriesGuide pravidlem zahrnutí českých seriálů nebo se jedná pouze o náhodu. Zároveň jako jediná z tohoto výčtu nabízí českou mutaci, díky které je vhodná pro všechny ty, kteří s angličtinou trochu zápasí.

V porovnání s předchozími dvěmi možnostmi nabízí takový zlatý střet, tudíž eliminaci některých zbytečných funkcí TV Time, ale zároveň víc možností než u striktně navrženého Hobi. Pro mě osobně je však z tohoto výčtu nejméně sympatická a to i přes to, že jsem nezaznamenal při používání jakýkoli problém a její widget je nejlépe zpracovaný. Něco nespecifikovaného mi na SeriesGuide zkrátka nesedí, ale to nic nemění na tom, že její používání je bezproblémové a stejně jako u ostatních jednoduché a přehledné.

SeriesGuide

Odkaz ke stažení: SeriesGuide

Záleží jen na vás, které appce dáte přednost. Upřímně si nemyslím, že žádná z tohoto výčtu oplývá nějakou otravnou chybou, díky které je její používání nepohodlné. Všechny tři jsou ve své úloze perfektní a záleží čistě na preferenci designu a množství funkcí, které jsou vámi preferované a rozhodující. Všechny tři se dají bez problému používat bez investování mikrotransakcí, akorát se budete muset obejít bez některých premiérových funkcí (SeriesGuide, TVTime), které však dle mého názoru jsou stejně zbytečné a nijak zásadní. Dejte vědět v komentářích, která aplikace na tracking seriálů je pro vás tou nejlepší.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Libor | 22.03.2018 16:56
Já mám aplikaci TV Series a nemůžu si stěžovat. Je tam vše co potřebuju.
Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu