Castle Rock: Seznamte se s blížící se kingovskou antologií

Castle Rock: Seznamte se s blížící se kingovskou antologií | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Seriálová křižovatka příběhů mistra hororu nám předkládá teasery. Kdo se ukáže? Odkud seriál čerpá náměty?

Castle Rock, fiktivní město vytvořené pro román Mrtvá zóna z roku 1979, se tento rok v létě předvede ve své seriálové verzi. Bude středem multiverza založeného na příbězích Stephena Kinga a ukáže nám svou,dá se říct, autonomní existenci - přichází s příslibem proplétání mytologických aspektů a unikátních postav knih.

Seriál z dílny služby Hulu by chtěl ve svých epizodách postavit proti sobě temnotu a světlo, a k tomu má položené hluboké základy v literárních předlohách. Svérázný Castle Rock je místem dění víc jak deseti autorových příběhů a s větším či menším významem je zmíněn v minimálně dvaceti dalších románech a povídkách. Výběr některých z nich jsme přinesli minule.

Při obsazování herců štáb neváhal hledat tváře již známé z filmových adaptací. Z mnoha pochopitelných důvodů se neobjeví v těch samých rolích, ale jde o milé a dle mého fungující pomrknutí. Sissy Spacek známe jako Carrie v adaptaci staré čtyřicet let, Bill Skarsgård je současným představitelem klauna Pennywise z loňského megahitu To.

Dále se objeví herecký veterán Scott Glenn (seriá Daredevil) hrající šerifa Alana Pangborna, stěžejní postavu dvou Kingových románů a jedné povídky, která je zmiňována ještě ve dvou dalších knihách. Účinkovat bude i Melanie Lynskey (Dva a půl chlapa), André Holland (42, seriál Knick: Doktoři bez hranic), Terry O’Quinn (Ztraceni) a další.

Kromě samotného sídla usazeného kdesi ve státě Maine vezme seriál diváky i do ikonické Shawshankské věznice a nespočet bude i dalších odkazů. Sam Shaw, showrunner seriálu řekl, že vnímá projekt jako příležitost v televizi objevovat a interpretovat Kingovu knihovnu jiným způsobem. Ne jen vzít knihu a převyprávět ji, ale adaptovat Stephena Kinga jako filmový žánr sám o sobě.

Kromě přehlídky knižních reálií vlastně půjde o vytvoření vrstvy souvislé Kingovské atmosféry využívající všechny zbraně, které spisovatel do svých děl vložil. Myslíte, že je to lepší cesta, než problematické a často potenciál zahazující adaptování jednotlivých příběhů samostatně? Jste zvědaví, jak to dnes vypadá ve věznici jednoho z nejlepších filmů všech dob? Nebo naopak myslíte, že je plížení se mezi knižními událostmi ve snaze udělat z nich fungující celek odsouzeno k neúspěchu?

Podělte se v komentářích o svůj názor na další přežvykování Stephena Kigna a zhlédněte přiložené teasery.

Zdroje: DenOfGeek

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu