Black Lightning: Nejnovější epizody baví, příběh škobrtá

Black Lightning: Nejnovější epizody baví, příběh škobrtá | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Seriál neklesá pod nasazenou laťku, ale možná ne na dlouho.

Obsahuje mírné spoilery pro 4. epizodu seriálu!

Minulý týden na pokrytí nové epizody CW seriálu Black Lightning bohužel kvůli časovým potížím nedošlo, v dnešním článku proto pokryjeme jak čtvrtou epizodu, tak i tu třetí. S radostí mohu říci, že seriál stále plní to, co by měl. Pokud už zabloudíte na stanici CW, pro nějakou hlubokou a promyšlenou televizní ságu jste si tam jistojistě nepřišli a hledáte spíše jen zábavnou cestu, jak strávit nějakou tu hodinku. A právě při tomto přístupu funguje Black Lightning výborně.

Ze dvou epizod, které jsem zkoukl prakticky hnedle za sebou, se o něco lépe držela epizoda číslo tři s názvem LeWanda: The Book of Burial. Ta prakticky jen stavěla na předchozích dvou, nic vyloženě nevylepšila, nic vyloženě nezkazila, prostě další hodinkový kus zábavy s nesmírně charismatickým hlavním hrdinou a nic moc záporákem. Daleko zajímavější je z kritického hlediska proto epizoda čtvrtá, která podle mě bohužel zasadila semínka na problémy, které by se seriálu v pozdějších částech první řady vůbec nemusely vyplatit.

Ačkoliv se čtvrtý díl jako takový povedl, po celou dobu, co jsem jej sledoval, jsem nemohl vypudit z hlavy ošklivou myšlenku, která se mi do ní vloudila hned během první minuty, a to že se seriál začíná pomalu řítit do propasti, do níž padá i mnoho dalších seriálů o délce deseti epizod nahoru. Touto pomyslnou propastí je fakt, že se seriál příliš nesnaží vyprávět jeden ucelený příběh, ale radši se každý týden vytasí s jinou zápletkou, která bude již v tomto, či hned v dalším díle vyřešena. Samozřejmě, že nějaký kontinuální příběh Black Lightning má a jednotlivé díly na sebe aspoň v mnoha aspektech navazují, z posledních dvou epizod jsem ale hodně cítil, že nějaký plán mají scenáristé jen s civilním životem Jeffersona Pierce a jeho rodiny, ale jeho superhrdinskému alter egu se danou epizodu vždy prostě rychle vymyslí nějaký způsob, jak ho dostat do kostýmu a následně do ulic pro trochu akce čistě kvůli uspokojení diváků.

Nejvíc jsem tento pocit dostal v okamžiku, kdy byla během několika sekund ve čtvrtém díle zničehonic představena supersilná droga, která do té doby nebyla nikdy zmíněna, a při začátku titulků už bylo prakticky vše vyřešeno a byl bych opravdu překvapen, pokud by se na tuto část děje vůbec navázalo. Prostě narychlo vymyšlená hrozba, kterou může titulní hrdina ve velkém stylu zneškodnit, aby se diváci nenudili. Opravdu doufám, že Black Lightning se této scenáristické pasti vyhne a ne že se jen každý díl vytasí s novým důvodem, proč mít aspoň na chvíli na obrazovce počítačové blesky a výbuchy.

Komplimentovat samozřejmě musím složit znovu a znovu Cressovi Williamsovi v titulní roli, který seriál tradičně povyšuje o level výše, nově však i jeho dvěma dcerám v podání Nefessi Williams a China Anne McClain. Každá si postupně přechází do svého vlastního příběhu, který má na rozdíl od výše zmíněných zápletek návaznost a vývoj a obě dvě své role zvládají na výbornou. Zmiňovat, že Tobias Whale (Marvin Jones III) je jako záporák asi stejně strašidelný či drsný, jako pískající morče, už je asi v tomto bodě zbytečné a bohužel tu už nevidím příliš místa pro zlepšení. A představení nových, prakticky stejně špatných, ne-li horších záporáků tomu nijak nepomáhá.

Pokud se v příštích dílech ukáže, že tyto zápletky ,,rychlokvašky“ už se nadále opakovat nebudou, s radostí seriálu odpustím, ale bojím se, že tomu tak nebude. Nelze tedy nic než doufat, že jsou tvůrci dostatečně schopní, aby celý projekt dokázali uspokojivě vyvíjet dál, protože sledovat takto skvělého hrdinu s jeho nyní už neméně skvělým vedlejším obsazením jen každý týden namlátit pár padouchům kvůli líně vymyšleným důvodům by byla opravdu škoda.

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu