Chystaný seriál ze světa Pána prstenů očima Gandalfa a spol.

Chystaný seriál ze světa Pána prstenů očima Gandalfa a spol. | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 10 obrázků
Středozem znovu ožije. Najdou si v ní své místo i známé postavy? A co na projekt říkají někteří z jejich představitelů?

Máme před sebou vyjádření čtveřice herců známých z původní trilogie Pán prstenů. Začněme třeba od Andyho Serkise, k nepoznání přeměněného představitele Gluma z tolkienovských filmů Petera Jacksona. Nedávno dal zajímavý rozhovor týkající se primárně marvelovského Black Panthera. Zvídavý redaktor serveru Screen Crush s ním ale prohodil pár slov i na další filmová témata.

Pro seriálové nadšence a zároveň pro fanoušky příběhů z fantastické Středozemě je nejzajímavější otázka směrující právě k prequelu Pána prstenů. Podle Serkise se však jeho skvělá postava nejspíš neobjeví.

Propána, nemám ani zdání, o čem to bude, vážně. Asi to zní neuvěřitelně, ale nevidím se být jakoukoli součástí. Nemyslím, že oni [tvůrci seriálu] ano – myslím, že je to příliš čerstvé, nové pojetí toho všeho, takže nemyslím, že bych si představoval pohybovat se někde kolem toho.“ Prohlášení pak podtrhl souhlasem s tvrzením, že v trilogii o prstenu moci a v prvním Hobitovi byl celý jeho příběh vylíčen dostatečně.

Není to však nic nového - právě naopak. Serkis si stojí za prosincovým prohlášením, že na této věci strávil slušný kousek života, a tak by projektu popřál jen hodně štěstí. Myslí si, že dobrou věcí je i nějaká ta obměna.  

Co však jiné známé postavy? Sir Ian McKellen si v roli Gandalfa nechce ani představit někoho jiného, než sebe, a to je pro jeho fanklub dobrá zpráva. Na otázku moderátora v rádiovém pořadu stanice BBC, zda není otravné, že se zde jen tak nachomýtne další Gandalf, herec s nadsázkou a nadhledem odpověděl: 

„Co myslíte tím dalším Gandalfem? Já jsem neřekl ano, protože se mě ještě nikdo neptal. Chcete mi říct, že to bude hrát někdo jiný? Gandalfovi je přes sedm tisíc let, snad ještě nejsem tak starý."

Nuže, ne. Proti Gandalfovi je McKellen v absolutním rozkvětu, nedovolím si odporovat. Ovšem s následující dvojicí charakterů, či lépe řečeno herců, je to jako přes kopírák. Sean Astin byl jednou tázán na totéž, co Serkis. Zopakuje si svou roli?

„Od Jacksonovy verze Pána prstenů nosím štítek Samvěda. Když jsem uviděl tu věc od Amazonu, ani to se mnou nehnulo. Spíš jsem přemýšlel, jaké bude vidět tam jiného Sama. Myslím, že je to zajímavá myšlenka a ďábel tkví v detailech. Jak to udělají? Jak? Kdo?“

Kromě toho, Astin prý tvrdí již patnáct let, že po nějakých dvanácti letech od trilogie muselo k restartu nebo rebootu zákonitě dojít. Hned poskytl i přání na příběhové linie: „Doly v Morii jsou v Pánovi prstenů hodně zmiňovány. Ve filmové trilogii jste v nich strávili málo času, ale kultura trpaslíků v dolech… Chtěl bych toho vidět alespoň pět hodin.“

Herec minimálně doufá, že Amazon s látkou udělá stejnou věc, jako Netflix se seriálem Stranger Things. Radši chvilku počkat a nechat showrunnery přijít s fakt dobrým příběhem. 

S tímto tvrzením by jistě nesouhlasil filmový trpaslík Gimli (John Rhys-Davies). Ten v reakci na seriál s povzdechem řekl, že se chudák Tolkien musí obracet v hrobě. Za snahou Amazonu vidí hon na peníze. Podle něho nejde o to udělat něco lépe, ale jen o inkasování větších částek. Všem studiím běsnícím po multimilionových právech na tolkienovky odkázal:

„Mám pro ně lepší nápad. Je zde nechutně mnoho imitujících příběhů o elfech a trpaslících, já bych koupil ty,“ začal. „Jsou zde stovky a stovky mladých autorů, kteří přispívají a kdyby měli dobrého filmového producenta, tak tam bych se já díval, byla by to příležitost pro další herce a pořád skvělý Tolkienův odkaz.“ Vše ilustroval na nekonkretizované trilogii od nějaké spisovatelky, která pojednávala o dobrodružstvích trpasličí dívky. Otázku na seriál pak uzavřel znovu směrem k penězům. Řešení, které navrhuje, by dle něho stálo méně, bylo by však alespoň originální a přineslo by svěží vítr.

Když herec řešil otázku, zdali mu to vše kolem filmů nechybí, byl nekompromisní. Návštěva ve studiu, když se točila první scéna s trpaslíky z hobití trilogie, mu připomněla návštěvu školy po mnoha letech. „Všichni si myslí: Kdopak je ten starý muž? Ó ano, nebyl tady někdy? Víte, najednou jste od toho separováni." Pak už se smíchem řečnění ukončil tím, že ho ti malí parchanti ani nepozvali na otevírací večírek Hobita. 

Očividně je zde ze strany původních účastníků výpravy do Mordoru spíš nezájem. I přes odmítavé postoje je ale z jejich úvah jasně cítit, že za kroucením hlavou se skrývá aktivní přemýšlení nad tím, co se děje se světem, který je kdysi stál mnoho úsilí a který pomáhali realizovat. V jistém smyslu se k dění staví až otcovsky.

Mně osobně by víc zajímala stanoviska představitelů dlouhověkých postav fantastického světa, které mají vliv na události ve Středozemi i v dobách, do kterých bude seriál pravděpodobně zasazen. To je ale příběh rozebíraný v článku minule, kde jsme se mimo jiné dozvěděli, že se podílet nebude ani režisér Peter Jackson. Zřejmě se tak dočkáme seriálu do velké míry samostatně stojícího, využívajícího odkazů na filmový svět.

Zdroje: DigitalSpy I, II, ScreenCrush, EW, DenOfGeek

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu