Chystá se nové sci-fi pod taktovkou slavného jména

Chystá se nové sci-fi pod taktovkou slavného jména | Fandíme seriálům
A24
Zobrazit další 4 obrázky
Alex Garland si vysloužil nominaci na Oscara režisérským debutem Ex Machina a u projektů, na kterých se podílí, zákonitě čekají zástupy zvědavců. Jiné to nebude ani se seriálem, který právě rozjíždí.

Alex Garland je komiksovým fanouškům známý především pro scénář k nadupanému filmu Dredd. Postapokalyptickému publiku se dostal do povědomí pro svou práci na 28 dní poté. Filmová akademie ho s režijní prvotinou Ex Machina poslala do oscarových bojů za rok 2016 a nejnověji se očekávání upínají k Anihilaci, která jeho řemeslo znovu prověří jak po scenáristické, tak režijní stránce.

On sám se však dívá vpřed - k záhadnému televiznímu projektu z dílny FX. Této společnosti se upsal minulé léto a teď pozvolna začíná formování plodů jejich spolupráce. Garland totiž doufá, že se kamery osmidílné sci-fi série spustí ještě letos.

Co autor seriálu prozatím sdělil médiím? „Je to taková odnož sci-fi, ale mnohem víc zaměřená na technologickou stránku, zatímco Anihilace je víc halucinogenní a fantastickou formou sci-fi. Tohle je podobnější spíš s projekty Ex Machina nebo Neopouštěj mě, které se zaobírají věcmi našeho světa – ne našeho světa v budoucnosti, ale našeho světa, jaký je teď – a pak z toho vykreslí určité interakce a závěry.“ Jinými slovy chce přenést na obrazovky přesně to, co mu jde na jedničku.

„Je to už napsáno. Můj aktuální plán je režírovat všech osm epizod, ale z praktických důvodů to možná nepůjde. Takový je způsob, jakým o tom v tuhle chvíli přemýšlím,“ popsal situaci kolem aktuálního vývoje.

Doufáme, že se vášeň pro žánr promění ve zdařilou podívanou. Ohledně děje byl Garland na slovo skoupý, ale až se mu začne jazyk rozvazovat, přineseme další info.

Zdroje: Fandango

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu