Udělejte místo pro Zeměplochu Terryho Pratchetta

Udělejte místo pro Zeměplochu Terryho Pratchetta | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Literární svět rozléhající se přes tisíce stran desítek knih se zhmotní v seriálové formě. Co je zatím známo?

Na základě široké knižní základny o Zeměploše (Discworld), fiktivním světě spočívajícím na hřbetu želvy, se chystá šestidílný televizní seriál. Roztodivné příběhy z pera anglického spisovatele Terrhyo Pratchetta se pokusí ukočírovat BBC Studios. Na realizaci však nebudou sami – s úkolem jim pomůže společnost Narrativa, kterou ještě v roce 2012 založil sám Pratchett. Dnes, po jeho smrti, ji vede jeho dcera a manažer.

Scénář by měl podle těch mála dostupných informací psát Simon Allen, televizní scenárista stojící například za dobře přijatým seriálem Mušketýři (The Musketeers). Pracovní název rozpracovaného záměru je The Watch, ale není známo, kterými aspekty z bohatého světa se bude inspirovat.

Existují však důvodná podezření (můžeme je pracovně nazvat jednoduše spekulace), že půjde o oživení staršího projektu z roku 2011. Ten se měl odrážet od příběhů odehrávajících se kolem městského státu Ankh-Morpork a jeho městské hlídky (City Watch), což je v zásadě tamní policejní sbor. Tím se možný výběr námětů zužuje na osm svazků a jednu povídku. I když… je osm knih vlastně zúžení?

Vyprávění těchto knih sleduje růst a transformaci hlídky z pouhých tří členů k plně funkčním pořádkovým složkám. Během toho se musí vypořádávat se střety nových technologií s tradicemi plných kouzel, trollů, nemrtvých, draků a podobně.

Datum uvedení je prozatím ve hvězdách, ale kdo se nebude moci dočkat, na rok 2019 si může chystat připomínku do kalendáře na seriál Good Omens. Rovněž šestidílná série je založena na knize napsané Pratchettem a Neilem Gaimanem a disponuje silnou hereckou dvojicí v ústředních rolích (David Tennant, Michael Sheen). Jejich šviháckou promo fotku naleznete v galerii a bližší informace ve starším článku.

Mezi přiloženými obrázky najdete mimo jiné i obálky zmiňované osmičky knih, které by mohly být inspirací pro chystaný seriál. Video níže je trailer k televiznímu filmu Zaslaná pošta (Going Postal) z produkce kanálu Sky One podle stejnojmenného Pratchettova románu.

Zdroje: Deadline, Twitter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu