Komentář: Proč se lidé stydí sledovat Ulici?

Komentář: Proč se lidé stydí sledovat Ulici? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 15 obrázků
Posmíváte se divákům Ulice, Ordinace a jim podobným? Přinášíme vám nový pohled na věc. 

Sledovat Ulici se v dnešní době nenosí. Zejména mezi mladými panuje názor, že se na ni dívají leda důchodci v mezidobí, kdy neluští křížovku a nekoukají na AZ kvíz. To je ovšem omyl! Seriál dnes sledují diváci napříč generací bez ohledu na inteligenční kvocient a pracovní vytížení. V čem tkví ale její kouzlo? V dějové lince nikoliv. 

Před měsícem jsem navštívila přednášku týkající se osobnostního rozvoje. Přednášející, uznávaná psycholožka, vznesla dotaz, jakým způsobem relaxujeme. Poté, co zazněly ohrané fráze o sportu a čtení knih, začalo jak z chlupaté deky ze všech vylézat, že ve volných chvílích koukají na Ulici, Ordinaci či Výměnu manželek. V jejich slovech byl cítit stud. Reakce přitom nebyla posměch, ale pochopení.

Zajímavost dne: Jak vznikl název seriálu Dabing Street?
 

"Za to se vůbec nemusíte stydět. Váš mozek v tu chvíli nemusí nic řešit a vy skutečně odpočíváte," zaznělo z úst odbornice. 

Pravda je taková, že dějová linka Ulice, natož Ordinace nepřináší zhola nic světoborného. Některé osudy postav jsou dokonce tak absurdní a přitroublé, že si i ten nejotrlejší divák musí klepat na čelo. Ale ruku na srdce, znáte snad blaženější pocit než po celém dnu práce jen tupě zírat na obrazovku? 

To samé nakonec dělají i ti, kteří relaxují u počítačové střílečky, koukají na fotbal nebo mlčky popíjejí sami pivo v hospodě. Zdá se to jako ztráta času, ve svém důsledku se však jedná o jedny z nejefektivněji strávených chvil dne. Říká se tomu psychohygiena. Koneckonců k závislosti na "Růžovce" se nedávno přiznala i tenisová princezna Petra Kvitová. Ta si svou pravidelnou dávku nenechá ujít ani v cizině během turnajů.

Suma sumárum, ne každá forma zábavy musí být intelektuální a ne každý intelektuál musí bazírovat na inteligentní zábavě. Nesouhlasíte? Nic jiného jsem ani nečekala. 

V galerii si prohlédněte řadu někdy i 12 let starých snímků z natáčení včetně dokumentace realizace postelových scén. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Carnage | 12.03.2018 13:00
Česká produkce je maximální cringe a nedivim se, že se za tuhle blbost někdo stydí. Korunu tomu nasazujou maximálně nesympatický individua objevující se v těchto telenovelách.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu