Český lev: Projev tvůrců nejlepšího seriálu reflektoval politiku

Český lev: Projev tvůrců nejlepšího seriálu reflektoval politiku | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Českého lva za nejlepší dramatický televizní seriál si odnesl Svět pod hlavou. Porazil i veleúspěšnou Bohému.

Jednou z kategorií udílení cen České filmové a televizní akademie je také dramatický televizní seriál. O sošku bojoval velmi diskutovaný seriál z prostředí života prvorepublikových herců Bohéma Roberta Sedláčka, komediální série Jana Prušinovského Trpaslík a konečně desetidílná kriminální série Svět pod hlavou Radima Špačka a Marka Najbrta, která si cenu také odnesla.

"Ten náš seriál je o cestování časem, kdy se takovej kluk ze současnosti propadne do 80. let minulého století a je to obrovská pruda ta totalita. Pojďme prosím vás necestovat v čase, díky," řekl producent seriálu Vratislav Šlajer během projevu a reagoval tak, podobně jako ostatní vítězové, na vyostřující se politické poměry v zemi.

A proč vyhrál právě Svět pod hlavou? Zasloužil si Českého lva? Čtěte na Fandíme seriálům již zítra. 

Synopse seriálu Svět pod hlavou

"Policista Filip Marvan se po autonehodě probudí v severočeském městě počátku osmdesátých let a stane se součástí týmu okresní kriminálky. Proč tu je? Jaký je jeho úkol? Co si má myslet o světě, kde příslušník Sboru národní bezpečnosti je autorita, které se za žádných okolností neodporuje, dnešní tuneláři patří ke zlaté mládeži a džíny jsou modla zpoza zadrátované hranice? A jak se dostane zpátky? Najde tu klíčový důkaz v případu, kvůli kterému ho srazilo auto? Dozví se, proč zemřel jeho otec? A co má poradit své dvacetileté matce, která právě zjistila, že je těhotná, a jen on ví, že se jí narodí chlapec a bude se jmenovat Filip? Minisérie inspirovaná slavným seriálem BBC Life on Mars od producentů filmu Pouta a seriálu Případy 1. oddělení."

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu