Utopia: Americký remake z pera spisovatelské jedničky

Utopia: Americký remake z pera spisovatelské jedničky | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Potenciálně zajímavá látka to zkusí znovu s větším rozpočtem a s pomocí od nejlepších.  

Remaky to nikdy neměly lehké. Zvlášť ty americké. A pokud se u originálu sešla nadaná a těžko porazitelná tvůrčí sestava, svůj boj o vytvoření kvalitnější napodobeniny máte předem napůl prohraný. Což ovšem nemusí být případ nově oznámeného remaku britského seriálu Utopia, který to i přes vřelá přijetí zabalil po dvou odvysílaných sezónách. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Nevadí. Po převzetí od Amazonu a nabrání spisovatelské jedničky do tvůrčího týmu by se mohl chystaný projket dostat do mnohem širšího povědomí a ukázat svůj plný potenciál.

Ale napřed řekněme, o co vlastně půjde. Původní seriál sleduje partu lidí, které se dostane do rukou kultovní grafický román Experimenty Utopie, o němž se říká, že předpověděl nejhorší katastrofy minulého století. Tím se ale bohužel dostanou do hledáčku tajné organizaci jménem The Network, před kterou se musí parta hrdninů skrývat, aby vůbec přežila. Tento ambiciózní a nápaditý příběh skýtající potenciál možná předešlá stanice kvůli menšímu finančnímu rozmachu nedokázala využít naplno, ale Amazon už dlouhou dobu ukazuje, že se nebojí investovat. A v jeho rukou by z toho mohla být celkem velkolepá podívaná. Alespoň oproti televizně levnému originálu.

Klub odložených žen: Slavná trojice ožije v televizní adaptaci
 

A kdo tuto nadějnou premisu rozepíše na plánovaných 9 dílů? Výpomoc ze světa knižních bestsellerů Gillian Flynn. Tuto spisovatelku si určitě vybavíte díky Zmizelé, kterou tak svérazně zrežíroval David Fincher, či jste možná postřehli, že její romány pokaždé obsadí přední příčku nejčtenějších knih roku. Což je jedna z nejlepších cest, jak si u projektu zajistit kvalitní scenáristickou stránku. A vedle ní dále usedne nováček Dennis Kelly, který sice nemá tak bohatou kariéru na chlubení, ale v současné době je oznámen jako scenárista ke druhé Světové válce Z, která stále ne a ne vzniknout. Snad stejný osud nepotká tento projket, protože jeho převední na obrazovky zní rozhodně lákavě.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu