Smrtonosná zbraň: Shane Black se vyjadřuje k seriálu

Smrtonosná zbraň: Shane Black se vyjadřuje k seriálu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Legendární scenárista a režisér se vyjadřuje k předělávce jeho srdečního projektu.

Shane Black, který nyní přináší do kin nového Predátora, si vydláždil cestu k režírování za pomoci svých skvělých scénářů k peckám jako Poslední skaut, Správní chlapi nebo, a to především, Smrtonosná zbraň. Právě ta ho proslavila jako scenáristu a vystřelila rychlostí blesku do první ligy.

Black původně napsal scénář i ke dvojce, ale s ním už tolik nepochodil. Byl totiž příliš temný, což se kravaťákům moc nehodilo na buddy komedii, a navíc ve finále nechal zabít hlavní postavu Martina Riggse, a to zase kazilo plány na budování dalších pokračování. Scénář tedy musel přepsat Jeffrey Boam, ale to už je jiný příběh.

Jak jste si možná všimli, tato klasika byla později zrestartovaná v podobě seriálu s novými herci a novým tvůrčím týmem, čili Black se do hry nevrátil ani tentokrát. Ovšem zdá se, že to ani nikomu nevadilo. Seriál sice své předchůdce nepřekonal, ale vyklubala se z něho docela fajn oddechovka, takže úkol byl asi splněn. S nadcházející 3. řadou byl ale vyhozen představitel Martina Riggse, Clayne Crawford, a následně nahrazen Seannem Williamem coby novou postavou. A na toto byl optán jeden z otců zakladatelů této látky, tedy sám Shane Black.

Jeho odpověď byla více než upřímná: „Budu k vám naprosto upřímný. Žádnou epizodu jsem v nikdy neviděl, takže nemůžu říct, jestli ten první chlápek byl dobrej. Prostě jsem na to nekoukal. Je to televizní policejní show. Možná je skvělá. Jsem rád, že se jí daří dobře. Dostávám šeky znovu a znovu. Ale prosím vás, neznám nikoho z obsazení. Mluvící tučňák? To je mi fuk. Dostanu šek.“

Zdá se, že opětovné zpracování jeho dost možná nejznámějšího filmu ho moc nezajímá. Pokud z toho bude mít pořádně mastný kapsy, seriál si alespoň trochu povede a nebude šlapat na jeho dílo, je to v pohodě. Ovšem toto není jediný případ, kdy se někdo rozhodl zrestartovat jeho látku na malé obrazovce. Možná jste si na našem webu všimli, že se chystá ženská předělávka Správných chlapů. A co na to říká Black? Co byste asi tak řekli?

Oh, nevím, kde to skončí. Já o tom neslyšel ani slovo. Posledně jsem o tom slyšel tak před šesti měsíci. Byl bych rád kdyby... Řekněte jim, aby mi za tohle taky poslali šek.

Zdroj: Digitalspy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

xxx | 13.09.2018 14:07
Otřesný seriál... s ještě otřesnějším dabingem. Chápu, že Black jen inkasuje šeky a tahle hrůza ho vůbec nezajímá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu