Živí mrtví: Pokles sledovanosti premiéry 9. série je alarmující

Živí mrtví: Pokles sledovanosti premiéry 9. série je alarmující | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Hřebíček do rakve kdysi velmi oblíbeného seriálu Živí mrtví? Enormní pokles sledovanosti na začátku 9. série by mohl být. Bude se seriálem konec?

8. října měla premiéru první epizoda 9. řady oblíbeného seriálu Živí mrtví stanice AMC. Diváci a fanoušci napjatě očekávali novou sérii, která má být velkou změnou pro seriál a má ho poslat novým směrem. Alespoň tak to avizovala nová showrunnerka seriálu Angela Kang. Největším tahákem 9. série má být především rozloučení Andrewa Lincolna s rolí Ricka Grimese, což je hlavní postava seriálu, fanoušky oblíbený charakter, kterému již zmíněný britský herec vdechl život. A to by mohl být ten největší problém...

Minirecenze - Živí mrtví: 1. epizoda 9. řady nezklamala
 

S příchodem nové série přisla také data do statistik sledovanosti. Není třeba chodit kolem horké kaše, sledovanost první epizody 9. série je mizerná. Klesla přibližně o 50% oproti předchozí sérii, a to musíme vzít v potaz, že zhruba od sedmé série sledovanost klesá. První epizodu si pustilo 6,1 milionu diváků. Těch, kterým bylo ve věku 18 - 49 let bylo 3,2 milionu. Tato čísla se nebezpečně blíží se sledovanosti premiéry vůbec prvního dílu seriálu, který si pustilo celkem 5,35 milionů diváků. Začátek druhé série nalákal 7,26 milionů lidí a od třetí série si seriál držel standart více než 10 milionů diváků u premiér jednotlivých sérií. 

S takovým poklesem se můžeme trochu strachovat o budoucnost seriálu, protože tvůrci rozhodně nemají v plánu končit a po odchodu hlavní postavy chtějí předat žezlo a točit dál. Bohužel diváci zřejmě stejný názor nesdílí a dávají najevo, že se jim odchod jejich oblíbené postavy nezamlouvá. Kromě toho, seriál už hodně dlouhou dobu nenabízí nic nového a diváci nad ním lámou hůl. Uvidíme, jak se bude 9. série dál vyvíjet, protože jak název prvního dílu (který se dle mého názoru celkem povedl) napověděl, čeká nás nový začátek. Doufejme jen, že to nebude začátek konce. Tvůrci by si možná mohli uvědomit, že v nejlepším se má skončit. A to platí především pro Živí mrtví a Jaromíra Jágra.

V galerii si můžete prohlédnout hlavní postavy seriálu v čele s Andrewem Lincolnem a novou showrunnerku Angelu Kang.

Video nabídne celý trailer na devátou sérii Živí mrtví z Comic-Conu:

Zdroj: denofgeek.com

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Jakub | 02.08.2019 00:51
Od takový čtvrtý či pátý řady jsem to sledoval už jen ze setrvačnosti. Doufal jsem, že to bude celkově někam směřovat. Tím myslím, nějaké rozřešení, něco co by přiblížilo jak to celé vzniklo nebo nějaké cesta k možnému zlikvidování toho viru. Nebo aspoň nějaký větší cíl, třeba dosáhnout nějakého místa, kde by se dalo relativně bezpečně žít. Když nic z toho nepřišlo ani do osmé řady a v podstatě se více méně začalo opakovat stále totéž, nějak jsem ztratil zájem. Zdá se, že nejsem úplně sám. Všude je teď plno parádních seriálů, konkurence je holt solidní....
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu