Řeky Londýna: Simon Pegg a Nick Frost chystají televizní adaptaci fantasy bestselleru

Řeky Londýna: Simon Pegg a Nick Frost chystají televizní adaptaci fantasy bestselleru | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
Známé komediální duo se vrhne na produkci fantasy seriálu.

Herci Simon Pegg a Nick Frost (Souboj s rodinou) budou skrze svou společnost Stolen Picture produkovat seriálovou adaptaci epické fantasy Řeky Londýna od Bena Aaronovitche. Titul Řeky Londýna, vydaný v roce 2011, se řadí mezi jedny z nejúspěšnějších městských fantasy poslední dekády. Celosvětově se prodalo více než dva a půl milionu výtisků a román se dočkal několika pokračování. Děj pojednává o alternativním Londýně, ve kterém u policie slouží čarodějové a po ulicích se prohánějí zlovolní duchové či božstva na válečné stezce.

Westworld: Ve 3. řadě si zahraje Vincent Cassel
 

Hlavním hrdinou románu je řadový příslušník policie Peter Grant, který se díky jednomu zdařilému pátrání stane významným čarodějovým učněm. Následně je povýšený na detektiva a napříč Londýnem řeší případy, kterým nechybí prvky městské fantasy a mysteriózního thrilleru. Nick Frost se k plánované adaptaci vyjádřil takto: „Knihu jsem četl před lety. Nejednou jsme byli v pozici, kdy jsem si řekl, že je tu kniha, kterou miluji, a která je víceméně k dispozici. Byl jsem šťastný jak blecha, když jsem zjistil, že na knihu mohu získat práva a udělat z ní televizní seriál. Momentálně se každý snaží najít následovníka Hry o trůny, a tak by nemusel být problém najít někoho, kdo náš plán proměnit Řeky Londýna do osmihodinového filmu finančně podpoří.

Simon Pegg řekl pro server Deadline, že jsme se konečně ocitli v době, kdy je možné knihy věrně zadaptovat do seriálové podoby. Televize se podle něj vyvinula ve zbrusu nový filmový prostor, kde tvůrci moho důstojně odvyprávět příběhy s adekvátním rozpočtem. Dále si myslí, že filmové adaptace jsou často kritizovány za to, že jsou velmi zjednodušené a zkratkovité oproti knižní předloze. Tento neduh však díky seriálové podobě či minisériím může pominout.

Kromě Simona Pegg a Nicka Frosta bude výkonným producentem projektu i autor předlohy Ben Aaronovitch. První sezóna bude adaptací první knihy. Sami tvůrci se nechali slyšet, že v případě úspěchu mohou se seriálem dále pokračovat a zadaptovat tak další díly. První řada bude mít kolem 8 až 10 epizod. O dalších informacích vás budeme průběžně informovat.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu