Sandman: Neil Gaiman potvrdil, že seriál nebude uspěchaný - epizod bude dost

Sandman: Neil Gaiman potvrdil, že seriál nebude uspěchaný - epizod bude dost | Fandíme seriálům
DC Comics
Zobrazit další 4 obrázky
Fandové se nemusí obávat, že jejich oblíbený komiks uvidí ve zrychlené verzi. A odkud se čerpala inspirace?

Tento týden jsme se dozvěděli, že mytologická a vizuálně revoluční komiksová série Sandman od spisovatele Neila Gaimana dostane vlastní seriál na Netflixu. Nejen u nás v komentářích se ale čtenáři a nadšenci začali strachovat, jestli není materiál pro hranou adaptaci až příliš komplexní a hutný.

Od jeho vzniku v roce 1986 se totiž hollywoodská studia pokoušela Sandmana převést na filmová plátna už mnohokrát, nikdy to ale nevyšlo. Poslední pokus s Josephem Gordonem-Levitt, který se motal v preprodukci před několika lety, nakonec skončil velkými tvůrčími neshodami. Jeden ze scenáristů tehdy vysvětlil, že snažit se narvat látku takového rozsahu do dvouhodinového celovečeráku je prostě nemožné a daleko lépe by jí vyhovovala televize.

Naštěstí přesně tam Sandman skončil, to ale stále negarantuje, že se seriál musí nutně povést. Pokud by se tvůrci pokoušeli do jedné série opět vměstnat všechno, co mohou, narazili by na stejný problém jako nerealizovaný film. Gaiman ale na Twitteru potvrdil, že na to půjdou pozvolna a zároveň odhalil počet epizod 1. řady.

Sandman: Chystá se hraný seriál o vládci dnů
 

Ta se má skládat celkem z 11 dílů a bude se inspirovat pouze komiksem Preludia a Nokturna, první částí Gaimanovy sandmanovské ságy. V té je pán snění Morpheus, též známý jako Sandman, nedopatřením uvězněn magickými silami na Zemi. Po letech uvěznění se snaží získat zpátky své bývalé království, bohužel mu ale stojí v cestě noví nepřátelé. Tvůrci tedy přistupují k látce rozumně a nechtějí vyložit všechny nejlepší karty hned v 1. sérii. Tímto způsobem budou mít prostor pro další natáčení, pokud se Sandmanovi bude dařit. Na vzkazy fanoušků, kteří se báli, že seriál nebude schopný zachytit unikátní pocit ze čtení komiksů, měl Gaiman také reakci. Alespoň pro první epizodu pomáhá se psaním scénáře a nejspíš bude na seriál i v budoucnu alespoň dohlížet zpovzdálí. Vynasnaží se tedy, aby seriál co nejlépe navodil stejné emoce jako jeho psaná předloha.

Držíme palce, aby vše klaplo.

Zdroj: Neil Gaiman

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Tomosaurus | 04.07.2019 11:49
Nebojim sa že to tvorcovia neuchopia bojím sa skôr toho že dnešný diváci to možno nepochopia. Neil Gaiman aspoň podľa mňa väčšinou pracuje s metaforami. A to môže byť kameň úrazu. Pozerám napríklad Legiona a ten má baví hlavne aj kvôli tým metaforam. Bohužiaľ niektorých ten seriál nudil asi kvôli nedostatku akcie alebo že pri ňom musia rozmýšľať. Len aby to nedopadlo ako Westworld kde to mali síce pekne uchopene ale v druhej sérii chceli z diváka asi urobiť nasilu idiota lebo tam bol mindfuck v mindfucku v mindfucku.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu