Masters of Doom: Nový seriál představí divoké zákulisí vzniku legendární hry Doom

Masters of Doom: Nový seriál představí divoké zákulisí vzniku legendární hry Doom | Fandíme seriálům
Projekt stanice USA Network se zaměří na počátky a vzestup firmy id Software.

Už několik projektů nám ukázalo, že prostředí softwarových a hardwarových firem není nezajímavým místem plným nudných, uťápnutých hošíků, kteří v potemnělých kancelářích hodlají vytvořit úspěšnou aplikaci (i když i stereotypní programátory samozřejmě v softwarových firmách najdeme). 

Ne, filmy a seriály jako Sociální síť, Ajťáci nebo Silicon Valley nám předvedly, že jde o svět, který umí být drsný, mrazivý nebo naopak zábavný a střelený. 

A to, že jde o zajímavou tematiku, si myslí i stanice USA Network, která dala zelenou pilotní epizodě seriálu Masters of Doom. I když název by mohl napovídat, že půjde o komiksovou nebo fantasy podívanou, tak ne, série se zaměří na společnost id Software, která stojí za ikonickou hrou Doom.

Projekt bude sledovat osudy především dvojice John Carmack a John Romero, což jsou spoluzakladatelé právě firmy id Software. A jak už to tak bývá (když jde o peníze), z původně nejlepších přátel se stali nepřátelé.

Jako inspirace pro Masters of Doom posloužila stejnojmenná kniha od Davida Kushnera. Ten se ujme také producentské pozice. 

Scénář seriálu pak zajistí Tom Bissell, který je zkušeným videoherním novinářem a scenáristou (série Uncharted, Batman: Arkham Origins). Nemusíme se tak obávat toho, že by se o děj postaral někdo, kdo světu videoher nerozumí. 

Jak bylo řečeno, zatím byla objednána jen pilotní epizoda, není tak jasné, zda se dočkáme celé série, ale snad ano, jde rozhodně o zajímavý námět.

Zdroj: ComingSoon

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu