Recenze: Watchmen - Jaký byl začátek očekávaného komiksového seriálu

Recenze: Watchmen - Jaký byl začátek očekávaného komiksového seriálu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
První epizoda je dobrým rozjezdem, ale pár nedostatků má.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Před pár dny nabídlo HBO první díl napjatě očekávaného seriálu Watchmen. Ten není novou verzí legendárního komiksu, ale jakýmsi pokračováním, které je zasazeno zhruba tři desítky let po konci komiksu. 

Top 10 seriálových novinek měsíce října, které rozvíří televizní vody
 

To byl na jednu stranu od tvůrců v čele Damonem Lindelofem (Ztraceni) odvážný krok, protože bylo jasné, že ne všichni fandové předlohy budou nadšení z toho, že se filmaři vydali na nezmapované území, ale na druhou stranu je fajn, že znovu neuvidíme totožnou zápletku, kterou měl film Watchmen z roku 2009.

Seriál chce nabídnout pohled na alternativní svět současnosti a určitě není málo těch, kteří se rádi podívají na to, co se se dělo několik dekád po konci komiksu. 

První epizoda dává jasně vědět, co bude nosnou dějovou linií, půjde o tematiku rasismu. Ostatně, v prvních minutách se vydáme do dvacátých let minulého století a dočkáme se intenzivních scén, ve kterých dochází k masovému vraždění lidí s tmavou pletí. Dané momenty jsou natočeny velmi působivě a mrazivě, seriál běží na HBO, takže se tvůrci brutality obávat nemusejí. Následně se děj posune do roku 2019, kdy to nejdříve vypadá, že etnické problémy jsou vyřešeny, ale následně se ukáže, že to bylo jen zdání.

Jak se dalo předpokládat, zaměření na rasistickou tematiku vyvolalo určitou kontroverzi, někteří označují Watchmeny za "politickou agitku" a to je něco, na co je dost lidí alergických, nicméně pravdou je, že seriál neprezentuje námět zjednodušeně, ale ukazuje, že nejsou jen ti zlí a ti hodní, ale dává vědět, že ani jedna ze stran není zrovna vzorem ctnosti a morálky.

Výraznou roli má v první epizodě policejní sbor v čele Judem Crawfordem (Don Johnson), který spolupracuje s maskovanými hrdiny a nutno říct, že bezpečností složky nemají problém ohýbat zákony, aby dostaly, co chtějí a stejně tak samozvaní bojovníci proti zločinu si nebojí ušpinit ruce (krví), aby dosáhli svého. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu