Netflix letos vydal víc obsahu, než celá americké televizní produkce v roce 2005

Netflix letos vydal víc obsahu, než celá americké televizní produkce v roce 2005 | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Máte pocit, že nového obsahu je v době digitálního streamování daleko víc, než kdy bylo v éře klasické televize? Není to jen váš subjektivní dojem.

Populární streamovací služba Netflix za rok 2019 vydala celkem 371 svých nových filmů a seriálů. V průměru to tak vychází na něco málo přes jeden nový zveřejněný pořad každý den. Oproti předchozímu roku, kdy na platformě vyšlo přes 240 novinek, jde o nárůst o více než padesát procent. Data zanalyzoval a zveřejnil web Variety.

Do celkového počtu analýza počítala takřka všechny typy obsahu od Netflixu, jako třeba jsou dokumenty, seriály, zprávy, rozhovory, standupy a také filmy, a to včetně těch, které měly premiéru v kině, kde pak byly chvíli hrané před zveřejněním na Netflixu. Jedině obsah cílený na děti nebyl započítaný do finálního součtu 371. Pro srovnání: v roce 2005 celá americká televizní produkce vyrobila „pouhých“ 292 novinek, předchozí roky ještě méně. Dnes toto číslo zvládá překonat svou tvorbou sám Netflix. Letos pak celkem vyprodukovala televizní produkce v America 1178 novinek. Tedy o trochu méně, než loni (1233).

Minimálně v případě Netflixu se dá s klidem předpokládat, že příští rok vypustí na svět ještě více svého nového obsahu. Důvodem je potřeba služby udržet si své zákazníky/předplatitele v době rostoucí konkurence, která se nedávno rozšířila o nové služby Disney+ a Apple TV+.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

Vít | 30.12.2019 10:12
Pánové vy jste řádné pa*a, inu když na no nemáme alespoň to promluvíme.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu